Vizilabda

2015.05.08. 19:13

Az ificsapat bajnok lett, a felnőttek a bronzért játszanak

Dunaújváros - Szombaton 15 órakor a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabdázói a BVSC-t fogadják a bajnoki bronzéremről döntő párharc első összecsapásán. Bár nem egy hazai játékos már aranyéremmel tarsolyában ugorhat a vízbe.

Gallai Péter

Ugyanis a DFVE ifjúsági gárdája, amelyben hét olyan játékos szerepel, akik a felnőtt keretnek is tagjai, magabiztos fölénnyel, imponáló magabiztossággal nyerték meg csütörtökön a pontvadászatot. Az Újpest második és első csapata elleni, korábbról elhalasztott idegenbeli kettős meccsen elég volt egy siker a biztos diadalhoz. Ez sikerült, azonban a veretlenül bezsebelt aranyérem nem, ugyanis a második, tétnélküli összecsapáson kikapott Zsámbok Lili együttese, de talán ezt már senki nem bánta.

A dunaújvárosi ifisták boldogsága az aranyérem után, közülük sokan szombaton is érdekeltek lesznek
Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ

A csapat a szombati felnőtt mérkőzés előtt, 14.45 órakor a Fabó Éva Sportuszodában veszi majd át az első helyért járó medálokat, majd a többség már a felnőtt bronzéremért indul harcba a BVSC ellen. - Amennyiben meglenne ez a medál is, akkor az ifjúsági arannyal, valamint a Magyar Kupa ezüsttel teljes lenne a sor- és színminta. A célunk nem is lehet más, mint a győzelem, jó csapat a BVSC, de úgy gondolom ha összeszedjük magunkat és a mai összecsapást megnyerjük, akkor nem lehet gond a harmadik hely megszerzése - vélekedett Gurisatti Gréta.

A szezonban lejátszott meccsek alapján a Dunaújváros tűnik az esélyesebbnek, hiszen az alapszakaszban elszenvedett vereség (11-9) után a rájátszásban idegenben (13-10) és itthon is (11-6) nyerni tudtak Petrovics Mátyás gárdája ellen.

Mivel Mihók Attila vezetőedző három mérkőzésre szóló eltiltást kapott a szentesi elődöntőben a bíró inzultálása miatt (a vétkes ezt vitatja és fellebbezett, aminek nincs halasztó hatálya), ezért a szombati meccsre Szilágyi Pétert, a klub korábbi utánpótlás szakmai vezetőjét igazolták le .

- Mihók Attila már a Szentes elleni visszavágóra hívott, de akkor nem tudtam vállalni a felkérést mivel a Miskolc férfi csapatával játszottunk, ahol most edzősködöm. Most viszont ott leszek a padon, de amúgy is jöttem volna, hiszen a lányom a csapatban pólózik. Másfél évet voltam a DFVE utánpótlás koordinátor edzője, így nem ismeretlen számomra a stílus, taktika, na meg persze a játékosok és a vezetőedző észjárása sem. A csapat kétharmada országos ifjúsági bajnok lett, de bízom benne, a többiek sem maradnak bajnoki érem nélkül - mondta.

 

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!