Vizilabda

2015.05.03. 19:43

A női vízilabdázók hétfőn itthon játszanak az elődöntőben

Dunaújváros - Hétfőn este fél hattól játssza a bajnoki elődöntő visszavágóját a Fabó Éva Sportuszodában a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabda együttese. Amennyiben a hazaiak nyernek, akkor a harmadik összecsapás dönt, ellenkező esetben az első felvonást megnyerő Szentes jut a fináléba.

Gallai Péter

Kiváló játékot produkálva szenvedett egy gólos vereséget pénteken Mihók Attila gárdája, erre mondta azt a vezetőedző, hogy nem az első rangadójuk végződött így a szezonban. Ezekért sajnos maximum erkölcsi elismerés jár, de büszkék lehetnek a lányok magukra, benne volt, hogy nyerjenek. Sajnos az utolsó negyedben hat kiállítást kaptunk, ebből három véleményest, ezt nem tudtuk már elbírni. Ennek ellenére az esély ott volt. Bár egy csatát mégis nyertünk, a minket elkísérő dunaújvárosi szurkolók a szentesi uszodában elképesztő buzdítással legyőzték a hazaiakat. Amennyiben csak ők eljönnek ma, akkor ezen a téren nem lesz probléma, de az már csak hab lenne a tortán, ha teljesen megtelne az uszoda. A meccs után természetesen átbeszéltük a dolgokat, így azt is, hogy a hétfői, számunkra sorsdöntő meccs terhét megfelelően kezeljük.

Mihók mester kiemelte: a 17.30 órakor kezdődő rangadón győzelmi kényszerük nem jelenti azt, hogy fejjel mennek a falnak és mindent egy lapra feltéve rohamoznak.

- Nem játékosra, hanem komplexen a Szentesre készülünk és a lányok önbizalmát is fel kell építeni, amire jó alap lehet a péntek, amikor végig meccsben voltunk. Kis különbségek dönthetnek ezúttal is, bízom benne ez a két nap elég volt arra, hogy ezúttal felénk billenjen a mérleg nyelve.

A vezetőedző hozzátette, nem mintha a finálé nem lenne elég motiváció fiatal együttese számára, de az első meccshez hasonlóan az élő televíziós közvetítés még egy pluszt adhat számukra. Mint fogalmazott, úgy látszik eljutottak már egy olyan szintre, hogy érdemesek a televíziós adásra.

A mérkőzéshez kapcsolódóan egy jótékonysági akciót is szervez a klub. Arra kérnek mindenkit, aki tud, az hozzon magával egy odahaza feleslegessé vált plüssjátékot, amit aztán a helyszínen lead. Az így összegyűlt adományok a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályára kerülnek majd, amelyekkel a kis betegeknek szerezhetnek örömet a szurkolók.

A találkozó ideje alatt a gyerekeket játszóház várja, a hangulatról pedig az élőben zenélő Jolly Jackers zenekar gondoskodik.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!