Vizilabda

2016.05.27. 19:20

Az utánpótlás nagyüzemben

Dunaújváros - Háromgólos hátrányból várja a Polo SC elleni bajnoki negyeddöntő második, vasárnapi hazai mérkőzését a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület serdülő együttese.

Gallai Péter

A felnőtt női csapat tagjainak számára most uborkaszezon van, hiszen a bajnokságnak vége, a válogatott pedig csak június elsején találkozik az olimpiai felkészülés kezdetén. Ám ebben az időszakban sem maradunk vízilabda nélkül, hiszen a Dunaújvárosi FVE korosztályos együttesei még minden pontvadászatban érintettek.

A leány ifjúsági országos bajnokságban még van esélyünk éremszerzésre, hiszen lányaink az egy-öt helyezésért csatáznak a BVSC, a Szentes, a Polo SC, valamint az UVSE Continental négyessel. Az első fordulót május 29-én Szentesen, míg a második fordulót Dunaújvárosban június negyedikén rendezik meg.

Szintén a rájátszás küzdelmeit vívják a serdülők is, akik huszonegy ponttal a hetedik helyen fejezték be a tizenhat mérkőzéses alapszakaszt. A bajnokság első szakaszában elért helyezésnek köszönhetően most nincs könnyű helyzetben a dunaújvárosi gárda, hiszen a legjobb négy közé jutásért a másodikként zárt Polo SC-t kell legyőzni a párharcban. Brávik Fruzsina edző lányai az első, budapesti meccsen három góllal kikaptak.

A gyermekbajnokságban a szintén Brávik Fruzsina irányította csapat az 5-8. hely egyikét szerezheti meg. A fiatalok a KESI, a ZF-Eger, valamint az EBP Tatabánya csapatai ellen először június ötödikén ugranak medencébe Kecskeméten.

A Markovits Kálmán Gyermek 2003 bajnokságban a DFVE a 9-16. hely valamelyikéért harcol. Az utolsó forduló előtt a hatodik (tehát a 14.) helyen áll a csapat. Június 11-én dől majd el a végső sorrend a bajnoki rájátszás ezen szakaszában.

A BVLSZ Diapolo Serdülő bajnokság küzdelmeiben a 9-12. helyért vívott rájátszásban érdekeltek a mieink. Az első fordulót május 28-án Debrecenben, míg a másodikat június 4-én Dorogon játsszák a csapatok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!