Vizilabda

2014.11.25. 16:00

Büntetők döntöttek a Világliga selejtező meccsén

Zlatoust – A Világliga selejtező sorozat első meccsét játszotta kedden Oroszországban a magyar női vízilabda-válogatott. Merész András együttese a rendes játékidősen döntetlenre végzett, majd büntetőkkel kikapott, így egy pontot szerzett.

Gallai Péter

A keretben két Dunaújvárosi Főiskola játékos, Menczinger Kata és Garda Krisztina kapott helyet.

Oroszország_Magyarország 13-11 büntetőkkel

(3-3, 1-2, 2-1, 3-3)

A waterpolo.hu beszámolója szerint az egész meccsen szoros volt az állás, egyik csapat sem tudott ellépni. Ehhez kellett az is, hogy Gangl két büntetőt is hárítson az első félidőben. 6-4-nél először vezetett két góllal a magyar csapat, de az oroszok fordítottak, majd 9-8-nál az utolsó pillanatban is egyenlítettek. Az 5 méteresek során Kisteleki Dóra és Hanna hibázott, náluk csak Prokofjeva rontott.

Merész András szövetségi kapitány: - Nagyon komoly orosz csapattal játszottunk, folyamatosan erősödik ez a fiatal válogatott, ráadásul most egy-két idősebb játékost visszahívtak. Minden dicséretet megérdemel a csapat, fegyelmezetten játszottunk, voltak nagyszerű egyéni teljesítmények, közülük Gangl Edináé emelhető ki, de Garda Krisztina is jól játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!