Vizilabda

2015.06.04. 18:06

A DFVE hat játékost delegált a két válogatott felkészülésre

Dunaújváros - Három dunaújvárosi játékos készülhet a junior vízilabda vb-re, míg a szintén vb előtt álló felnőttek a héten elkezdték a munkát, itt négy pólósunk érdekelt.

Gallai Péter

A múlt héten a dunaújvárosi nemzetközi tornán szereplő U20-as válogatott szakvezetője, Petrovics Mátyás az esemény után megnevezte azokat, akikkel nekivág az augusztus, mexikói világbajnokság felkészülésének. Amint azt várni lehetett, a csapatban ott van a Dunaújvárosi Főiskola mindhárom, már a felnőtt nemzeti együttesben is bemutatkozott tagja, Horváth Brigitta, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya.

Fotó: Ady Géza

- Ez az utolsó tornája ennek a korosztálynak, nyilván mostanra tisztázódtak a viszonyok, letisztult a kép a 95-96-os születésűek esetében. Azok vannak ott a csapatban, akik már Merész András felnőtt kapitány bő együttesében is ott voltak. Egy feltétel volt, csak azok utazhatnak majd, akik stabilan az ob I-ben szerepelnek. Három olyan játékos is van, akik a dunaújvárosi Mihók Attila vezette U17-es ifi válogatott Eb keretében is ott vannak, a DFVE vezetőedzőjével egyeztetve úgy döntöttünk, hogy amennyiben Bakuban valaki a többiek közül kiválóan teljesít, annak még lehet esélye a vb-re utazásra is. Gurisatti Gréta és Máté Zsuzsa a felnőtt válogatott vb-keretében is ott van, kérdés, hogy utaznak-e Kazanyba, ez természetesen befolyásolhatja a junior szereplésüket - mondta Petrovics Mátyás.

S ha már szóba kerültek a felnőttek, Merész András szövetségi kapitány a héten kezdte el a munkát Hajdúszoboszlón, azonban a bajnoki döntőt vívó Újpest és Szentes játékosai csak szerdán csatlakoztak, ennyivel hosszabb pihenőt kaptak. A csapatban a már említett Gurisatti Grétán kívül Menczinger Kata és Garda Krisztina, valamint a kapus, Kasó Orsolya képviseli a dunaújvárosi színeket.

Június 6-án, szombaton 11 órától ezúttal az uszodán kívül, a szabad strandon, családi nappal és közös főzéssel egybekötve rendezi meg a DFVE klubja a soron következő hónap legjobbjainak díjátadóját. A focizós, strandolós, ismerkedős nap során a gyerekek csapattársaikkal és edzőikkel egy kötetlen napot tölthetnek el.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!