Vizilabda

2014.09.10. 19:00

Junior Eb: 37 gólt kapott Svájc

Szerdán az Európa-bajnoki nyolc közé jutásért játszott Svájc ellen a magyar U19-es női pólócsapat, a meccs talán még edzésnek sem felelt meg, hiszen Gurisatti vezérletével 37-1-re nyertünk.

Gallai Péter

Izrael után az egyenes kiesés szakaszban újabb könnyű ellenfél várt a három dunaújvárosi játékossal felálló válogatottra. Svájc esetében is talán csak az volt a kérdés, hogy vajon tudnak-e gólt szerezni, ami Izraelnek ugye nem sikerült. Nos, ezt végül összehozták a svájciak, a másik oldalon viszont Petrovics Mátyás tanítványai edzettek egy jót s tartottak lövőgyakorlatokat - a lefújásig majdnem negyven gólig jutottak. A mai negyeddöntő már nem lesz sétagalopp a lányoknak, az orosz csapat következik, amely a csoportban a szerbeket, a spanyolokat és a törököket legyőzve lettek elsők.

Magyarország-Svájc 37-1 (8-0, 9-0, 10-1, 10-0)

Gólszerző: Gurisatti 9, Kuna 6, Sikter 5, Szilágyi, Horváth 4-4, Leimeter 3, Illés, Máté 2-2, Farkas, Tamás 1-1.

Petrovics Mátyás így értékelt: - A mai napot is az oroszok elleni meccs szellemében töltöttük el, próbáltuk modellezni, mit, hogyan csináljunk csütörtökön. Mikor reggelizzünk, mikor ebédeljünk, mikor gyakoroljunk, hiszen ellenük is ugyanekkor játszunk majd. A reggeli edzésünk is a velük szembeni taktikai felkészülésünkről szólt, azután a kapusoknak tartottunk egy kis edzést. Ma is fogunk, mert az Izrael és a Svájc elleni meccsünkön alig jutott el lövés hozzájuk, muszáj őket belőni. Ami a meccset illeti: most is a sebesség volt a fontos, hiszen az oroszok nagyon gyorsan játszanak, fel kell erre készülnünk. A lányok betartották a kéréseinket, a számszerű eredmény ilyen értelemben másodlagos volt. Csütörtökön szurkoljon mindenki, mi igyekezni fogunk.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!