Vizilabda

2016.02.09. 19:44

Vízilabda: Eger várát be kell venni!

Dunaújváros - A rossz évkezdés után remélhetőleg szerda este már jobb folytatás következik a Dunaújvárosi Egyetem női vízilabdázói számára, akik Egerben ugranak medencébe a felsőház alapszakaszában.

Gallai Péter

Szombaton sima vereséget szenvedett a DUE Maarsk Graphics itthon a BVSC-től, s ezzel két fordulóval a vége előtt eldőlt: a dunaújvárosiak maximum az alapszakasz harmadik helyén végezhetnek. Ám ehhez szerdán 19 órától az Eger, majd szombaton idehaza a Szeged ellen mindenképpen nyerni kell.

Mihók Attila vezetőedző azt mondta, rossz lóra ültek a BVSC ellen, minden döntő párharcot elveszítettek. Van négy-öt olyan játékosuk, akik ellen teljesen más gondolkodásmódra van szükség, hogy érvényesülni lehessen. Ez nem jött elő a hétvégén, amiben a tréner saját felelősségét is hangsúlyozta.

Mihók Attila vezetőedző nem táncmozdulatot mutat, hanem azt, mit szeretne látni a lányoktól medencében

Arra a kérdésre, mennyire hiányzott a lebetegedő Európa-bajnok kapus, Kasó Orsolya, így válaszolt: - Lehet, egy-két hiba után az olyan valószerűtlen bravúrok, amiket Orsi be szokott mutatni, átfordíthatja a csapatot. Ezt a vereséget azonban egyáltalán nem szeretném Lekrinszki Ginára fogni, hiszen három negyed alatt mindösszesen két gólt tudtunk csak lőni. Mondjuk, nem is nagyon volt több helyzetünk.

A szerdai és a szombati meccsre rátérve azt mondta, teljesen más típusú csapatok ellen játszanak, akikkel szemben sebességgel is meg lehet oldani a mérkőzést.

- Mindenképpen szeretnénk nyerni ma és szombaton, mert nagyon fontos lenne az alapszakasz harmadik helyének megszerzése. Erre képesek vagyunk, s utána még mindig van feladatunk, de ha minden jól alakul, akkor a BVSC-vel játszunk az elődöntőben.

Ziegler Diána szerint félgőzzel akartak nyerni, holott itt is maximális koncentrációra és a medencében mindenkitől száztíz százalékra lett volna szükség: - A folytatásban ezeket a hibákat nem követhetjük el, lebecsülni pedig senkit sem szabad, hiszen ez kegyetlenül megbosszulhatja magát. S akkor jönnek az olyan eredmények, mint a szombati.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!