Vizilabda

2014.05.01. 16:20

Szentesen is kikaptak a női vízilabdázók a döntőben

A női vízilabda bajnoki címért folytatott, három győzelemig tartó párharc második felvonását játszotta szerdán Szentesen a Dunaújvárosi Főiskola csapata.

Gallai Péter

Mivel a dunaújvárosi derbit hosszabbításban megnyerte a Szentes, ezért Mihók Attila együttesének szerdán este a csongrádi városban kellett javítania, hiszen egy újabb vereség esetén igen nehéz helyzetbe hozza őket. A dunaújvárosi lányok nagyon fogadkoztak, hogy csakúgy, mint az alapszakasz során, a döntőben is nyerni tudnak Szentesen. Ez azonban most nem sikerült a lányoknak.

Szentes - Dunaújvárosi Főiskola 9-7 (3 0, 1 0, 2 4, 3 3)

Szentes, 400 néző. Vezette: Dodog, Mucskai.

Szentes: TEREFOU GYŐRI 2, Hevesi 1, VAN DER SLOOT 5, Rácz, Kövér Kis, Gémes A. Csere: Etiebet, FARKAS T., Kádár 1, Tóth Cs. Edző: Tóth László.

Dunaújvárosi Főiskola: Kasó Szilágyi, Menczinger K., Gurisatti 1, MISKOLCZI 4, Garda, CSABAI 2. Csere: Zirighné Sós Ildikó (kapus), Horváth B., Polák, Brezovszki, Sinka, Andresz. Edző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 10/4, illetve 8/3.

Gól ötméteresből: 3/3, illetve 4/3.

Kipontozódott: Garda (25. p.).

Rosszul kezdődött, majd ezt követően még rosszabbul folytatódott a meccs a vendégek számára, ugyanis az első két negyedben nem tudták bevenni Terefou kapuját. Sem emberelőnyből, sem büntetőből nem sikerült betalálni, tanácstalanná vált a dunaújvárosiak játéka. 4-0 után tudtak először büntetőből Miskolczi révén gólt szerezni, de erre Kádár és Győri rögvest kettővel felelt, így 6-1 után már kisebbfajta csoda kellett a győzelemhez. A lányok nem adták fel, s küzdöttek becsülettel, így kétszer is két gólra felzárkóztak, de ennél közelebb már nem tudtak a Szenteshez kerülni.

Tóth László: Az első két negyedben szenzációsan védekeztünk, ennél nem is lehet többet elvárni. A harmadik negyedben elfáradtunk, de utána sikerült mgújulnunk. Semmi sem dőlt el, 2-0-ra vezetünk a párharcban, de még van három meccsidőpont.

Mihók Attila: Az első félidei helyzetkihasználásunk sajnos megpecsételte a sorsunkat.

Kasó Orsolya: Sajnos ismét kikaptunk, de még nincs veszve semmi. Ugyanúgy kell küzdenünk, mint eddig, hisz az esély, a lehetőség a bajnoki aranyra még mindig adott a számunkra..

A harmadik összecsapást május 3-án szombaton, 17 órától rendezik meg Dunaújvárosban, a Fabó Éva Sportuszodában. Ahol vagy bajnok lesz a Szentes, vagy életben tartja álmait a DF csapata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!