Vizilabda

2014.04.13. 19:30

Szombaton másodszor is győztek a DF női pólósai

Izgalmas, az utolsó másodpercig kiélezett csatában szerezte meg a bajnoki elődöntő párharc második győzelmét szombaton az Újpest ellen a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabda együttese.

Gallai Péter

DFVE - UVSE 10 -9 (4-2, 1-1, 2-3, 3-3)

DFVE: Kasó Szilágyi, Menczinger 3, Csabai 1, Gurisatti 3, Garda, Miskolczi 2. Csere: Sós (kapus), Sinka, Brezovszki, Polák, Ziegler 1, Horváth, Andresz.

Kisteleki gólja nyitotta a mérkőzést, de a hazaiak mégha ezúttal nem 6-1-es etappal, de fordítottak, Menczinger és Ziegler révén két gólos fórral zárták a negyedet. A második nyolc perc után maradt a különbség, viszont a térfélcsere után egyre feljebb kapaszkodott az Újpest, 7-6-nál több lehetőségük volt az egyenlítésre, részben a bírói ítéleteknek köszönhetően. Egy erősen véleményes ötméterest is kaptak, de a parádézó Kasó aki ötvenöt százalékos hatékonysággal zárt megfogta Kisteleki büntetőjét. A szerencse ebben az időszakban elpártolt a dunaújvárosiaktól, sorra a kapufán csattantak lövéseik, az ellenfél pedig megérezve a lehetőséget még keményebben játszott, forrt a víz a medencében.

Az utolsó negyedben tovább fokozta az izgalmakat, hogy Kuna révén egyenlített az Újpest (7-7). Abban, hogy a vezetést már nem tudták átvenni, hatalmas érdemei voltak Kasó kapusnak, majd Gurisattinak, aki a hátára vette a csapatot és két gólt is szerzett a kiélezett időszakban. Menczinger a legjobbkor lőtt gólt (10-8), de aki azt hitte, ezzel eldőlt a meccs, tévedett. Az utolsó percre egy gólra olvadt a DF előnye, ráadásul az utolsó harminc másodpercet végig támadhatta az UVSE, de egyenlíteni már nem tudtak.

Mihók Attila vezetőedző így értékelt: Nehéz győzelem volt, a meccs tétjéből adódóan nagy győzelemnek is nevezhetjük. Boldogok vagyunk, nagyon nehéz meccs volt, erre számítottam, meg is kaptuk. Komoly fegyverténynek tudom be, hogy nehéz pszichés helyzetből akciógólokat tudtunk lőni, elsősorban Gurisatti révén, Kasó pedig kritikus pillanatban ötméterest védett. Ezek a momentumok döntőnek bizonyultak, tulajdonképpen kiharcoltuk magunknak a sikert. Amikor megakadt a játékunk, akkor az történt, hogy szoros emberfogásból nem kaptunk ítéleteket, illetve nehezen kerülünk pozícióba. Nem vagyunk annyira kiemelkedő egyéni képességű csapat, hogy ezt könnyedén meg tudjuk oldani. Azt gondolom, hogy a szabályok minket, illetve a támadójátékot is kell, hogy segítsék.

A dunaújvárosi szakvezető hozzátette, úgy érzi, hogy picit több őket sújtó bírói döntés született. Így nagyon nehéz lesz győzni hétfőn. Független attól mi a párharc állása, fel kell készülni és megfelelő mentalitással várni a mérkőzést tette hozzá.

A harmadik összecsapást ma 17 órától az Újpest otthonában játsszák a lányok.

A másik ágon tovább folytatódott a meglepetés, ugyanis a Szentes másodjára is legyőzte a címvédő Egert.




Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!