Vizilabda

2015.03.04. 20:50

A DFVE vízilabdázói a szerdai bajnokin mindössze két gólt kaptak

Dunaújváros - Szerda este ismét bajnoki mérkőzést játszott a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda együttese, a középszakasz hetedik fordulójában a Szegedet fogadták a lányok és érvényesítve a papírformát, magabiztosan nyertek.

Gallai Péter

A hétvégén a BVSC-t győzte le idehaza magabiztosan Mihók Attila együttese, szerdán este pedig a pont nélkül álló Szeged volt a soros rivális. A DFVE vezetőedzője ezúttal már számíthatott a szombaton betegség miatt hiányzó Ziegler Diánára. A dunaújvárosi tréner a meccs előtt azt mondta, nagyon csalódott lenne, ha a legutóbb megszerzett pontok értékét nem tudnák megtartani a szerdai győzelemmel. Kimondhatjuk, hogy esélyesek vagyunk, de a Szeged egy masszív csapat, jó játékosokkal. Fontos, hogy az elején ne veszítsük el a saját ritmusukat tette hozzá a mester. S, hogy a vendégeket nem szabad félvállról venni az is jelzi, hogy az előző körben a bajnok Szentes ellen sokáig vezettek, s csak a végjátékban kaptak ki tőlük. Nos, ezúttal ettől nem kellett tartani, mert a dunaújvárosiak ellenállhatatlan pólóval hamar jelezték, itt csak ők nyerhetnek.

DFVE - Szeged 22-2 (4-0, 6-1, 7-1, 5-0)

Dunaújvárosi Főiskola VE: Kasó Szilágyi 6, Horváth 1, Menczinger 4, Gurisatti 3, Garda 2, Slagter. Csere: Barna (kapus), Brezovszki, Huszti 1, Vályi F. 1, Brávik 4, Vályi V., Ziegler. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szeged: Szikora Árkosy, Miklós, dr. Dalmády P., 1 Lengyel A., dr. Dalmády Sz., Somhegyi. Csere: Lengyel D. 1, Vidovics, Veréb, O-Nagy. Vezetőedző: Varga Árpád.

Gól emberelőnyből: 6/5, illetve 6/2.

Gól ötméteresből: 4/4, illetve .

Az első negyedben összeszedett játékkal már megalapozták a hazaiak, hogy a továbbiakban semmiféle izgalom ne legyen a győztes kilétét illetően, ez pedig a második negyed közepén, 8-0 után tulajdonképpen biztossá is vált. A becsülettel próbálkozó vendégek ennek a játékrésznek az ötödik percében egy emberelőnyős helyzetből szépítettek, de arra nem biztos, hogy fogadtak volna a szurkolók, hogy a lefújásig mindössze ennek megduplázására jut ereje a Tisza-parti alakulatnak, azzal a találattal lett 13-2 a harmadik felvonásban. Természetesen látva az eredmény alakulását, Mihók mester minden benevezett játékosának lehetőséget adott a folytatásban, így ők is beszállhattak a gólgyártásba, ami meg nem állt huszonkét találatig. Erre szokták mondani, ez még gombócból is sok lett volna. A dunaújvárosiak legközelebb március 7-én Egerben ugranak medencébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!