Vizilabda

2014.12.16. 20:10

Ezzel messze került a továbbjutás

Szentes - A magyar női vízilabda-válogatott idei utolsó fellépésén, kedd este az olaszokat fogadta Világliga csoportselejtező mérkőzésen.

Gallai Péter

A hétvégi, sikerrel megvívott főpróba után - a barátságos meccsen egy góllal nyert Kanada ellen Merész András együttese - kedden már tétmérkőzésen ugrottak medencébe a lányok. A keretszűkítés során a négy Dunaújvárosi Főiskola játékos közül kimaradt a szombaton a felnőttek közt debütáló Szilágyi Dorottya, és Garda Krisztina. Így Kasó Orsolya kapus és Gurisatti Gréta képviselte, azaz utóbbi csak képviselte volna a dunaújvárosi színeket. Ugyanis a szerbek egykori világklasszis kapusa, a mérkőzés delegátusa, Alekszandar Sostar nem adta ki a rajtengedélyét, az ok: túl kemény a maszkja, amit azért visel, mert az Újpest elleni bajnokin eltörött az orra. Érdekes, hogy a hazai találkozókon a maszkkal nem volt gondja senkinek.

Egyébként a meccs azért volt fontos, mert a mienk a nyitányon hosszabbításos vereséget szenvedtek Oroszországban, így a csoportelsőséghez és a továbbjutáshoz minden hazai összecsapást meg kell nyerni. Szerencsére a sérültek és a betegek már a kapitány rendelkezésére álltak.

Magyarország - Olaszország 9-11 (5-2, 1-3, 1-3, 2-3)

Magyarország: Kasó Kisteleki H. 2, Kisteleki D. 1, Szücs 1, Keszthelyi 2, Tóth 1, Csabai. Csere: Gangl (kapus), Sikter, Takács 1, Hevesi, Leimeter, Máté 1.

Az első negyedben remekeltek a lányok és Kasó is parádézott a kapuban, az 5-2-es vezetés után a szünetben egy gól volt az előnyünk, de 7-5 után az olaszok percei következtek a leblokkoló magyarokkal szemben, akik végül megnyerték a meccset.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!