Vizilabda

2014.12.08. 19:50

A vízilabdázók kapitánya is mérhetetlenül büszke kupaezüstöt szerzett csapatára

Egy góllal maradt alul a vasárnapi Magyar Kupa fináléjában a Dunaújvárosi Főiskola együttese az Újpest-Centrállal szemben. A vereség ellenére a DF csapatkapitánya, Menczinger Kata is nagyon büszke a lányokra.

Gallai Péter

A DFVE válogatott játékosa kicsit álmosan szólt bele a telefonba hétfőn délután, ami nem csoda, hiszen fárasztó hétvégén vannak túl, s mint mondta, nem sokat aludt az éjszaka sem.

- Ez az én szerepem szokott lenni, de most engem kapartak össze a többiek a finálé után, persze, hogy nagyon csalódott voltam, Meg persze ilyenkor azon jár mindenki agya, mit rontott el, miben lehetett volna jobb. Ráadásul nekem a játék sem ment úgy, mint elvártam volna magamtól, talán túlságosan is akartam. Persze, az idő majd megszépíti ezt az eredményt is - kezdte Menczinger Kata, aki szerint az ötméteresekkel megnyert elődöntő ugyan sokat kivett belőlük, de egyben nagy lökést is adott.

- A döntőben nagyon jól kezdtünk, olyan taktikát választott Mihók Attila, ami minket is meglepett, de főleg az ellenfelet, én is center lettem. Sajnos az utolsó negyedben elég volt pár elkapkodott szituáció a válogatottak sorát felvonultató Újpesttel szemben. Igazság az is, hogy csak az elődöntőre készültünk minden idegszálunkkal, így az UVSE-re már nem sok idő maradt. A vereség ellenére én is határtalanul büszke vagyok a csapatra, hiszen a sok kiscsibe most felnőtt, nem kevesen Szentesen vívták életük első komoly döntőjét. Le a kalappal előttük.

A csapatkapitány a jövőt tekintve is nagyon bizakodó, hiszen egy hét alatt kérdés nélkül legyőzték a bajnokságban eddig veretlen Szentest, a kupában felülmúlták a BVSC-t és nagy csatára késztették az Újpestet. Egy ennyire fiatal csapatban van a legnagyobb fejlődési lehetőség, s bár az út kezdetén járunk, de nem rossz irányba tartunk. Minden edzésen eddig is mindenki száztíz százalékkal dolgozott, de ez az ezüstérem, mégha most negatív élmény is, mindenkinek hatalmas lökést és motivációt adhat a folytatásra, a még komolyabb munkára.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!