Vizilabda

2015.02.06. 19:45

DFVE: folytatni a jó szériát az Eger ellen is

Dunaújváros - Szombaton 17 órakor az Eger együttesét fogadja a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdacsapata a középszakasz felsőházának harmadik fordulójában. A hazai gárda tovább folytatná eddigi szériáját, egyértelműen a győzelem a lányok célja.

Gallai Péter

A felsőházban eddig két sikert elkönyvelő csapat ma végre hazai medencében is bemutatkozik a közönségnek, amely előtt Kis-Primász Ágnes szakosztályvezetőt kérdeztük.

- Eddig a terveknek megfelelően alakult a tavaszi szezon, elsőként a BVSC-t győztük le, a lányok már ősszel is bebizonyították, és el is hitték, hogy bárkit képesek megverni. Legutóbb Szegeden kötelező volt a győzelem, ma pedig, ki lehet mondani, szintén mi vagyunk az esélyesek. Mivel profi vízilabdázóink vannak, ez nem fog teherként nehezedni rájuk, tudják, hogy csak a saját játékukra kell koncentrálni.

A szakosztályvezetőt arról is kérdeztük, mennyire megterhelő szerda-szombat ritmusban vízilabdázni.

- Egyrészt a fizikai felkészülés, másrészt az életkor miatt nem mi leszünk azok, akik hamarabb elfáradunk, véleményem szerint a legjobbak között vagyunk állóképességben. Csak egy példa: szerda este bajnokit játszottunk Szegeden, de másnap reggel már kondiedzése volt a társaságnak. Egyébként abban is példaértékűek vagyunk idehaza, hogy tizenhat éves játékosok adott esetben meghatározó szerepet kapnak a tétmérkőzéseken. Amennyiben a mai feladatot is sikerrel vesszük, akkor fontos lépést teszünk céljaink felé. Igaz, a középszakasz első két helyét, ami automatikus bejutást jelent az elődöntőbe, nem lesz egyszerű elérni, hiszen a többi nagyon erős csapat is erre pályázik. Arra kell törekedni, hogy minél több pontot gyűjtsünk, ugyanis a kiegyenlített erőviszonyok miatt a folytatásban bárki legyőzhet bárkit.

S mint ahogy már megírtuk: a szombati nap rendhagyó lesz, ekkor debütál a klub új kezdeményezése, amivel egész délutános elfoglaltságot szeretnének adni a családoknak, s egyben meg- és bemutatni a vízilabdás közösséget, amelyhez jó tartozni. Amíg apa, anya meccset néz, addig a gyerekeket külön felügyelt játszóház és kézműves foglalkozás várja, a felnőtt összecsapás előtt, a szünetekben és a lefújás után élőben zenél a Névtelen Utca nevű együttes. Kapunyitás fél háromkor, a gyerekek meccse három órakor kezdődik, a nagyoké pedig ötkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!