Győzelmük után a könnyebb ágon folytathatják az Eb-t a magyar női vízilabdázók

2016. január 18., 23:42
komment
Belgrád/Dunaújváros – Fontos meccset nyert meg hétfőn a magyar női vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságon: az oroszok legyőzésével csoportmásodikként lépett tovább az együttes.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A találkozó tétje az volt, a győztes a könnyebb ágon folytathatja a küzdelmeket.

Magyarország – Oroszország 11–10 (2–1, 4–1, 3–3, 2–5)

Magyarország: Gangl – Antal, Kisteleki H. 2, Szücs G., Keszthelyi 6, Bujka 1, Garda. Csere: Kasó (kapus), Czigány 1, Takács O., Illés 1, Tóth I., Csabai. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A kapitány így értékelt az MVLSZ honlapján: – Egyenértékű volt a meccs a negyeddöntővel, függetlenül attól, hogy még nem tudjuk, ki lesz az ellenfelünk. Úgy fogunk odaállni, hogy nyilván az ér igazán elődöntőt. Azt mondtam a meccs előtt, nemcsak azért fontos nyerni, hogy könnyebb ágra kerüljünk, hanem azért is, mert meg kell mutatni a játékvezetésnek, a szakértőknek, az ellenfeleknek, a csapatoknak, hogy a magyar válogatottal számolni kell. Ezt nagyon is komolyan megmutattuk, függetlenül attól, hogy egy góllal nyertünk. Végig kézben volt a meccs, és azt gondolom, ha van még egy negyed, akkor még nagyobb különbséggel nyerünk.

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 15 pont, 2. Magyarország 12 pont, 3. Oroszország 9 pont, 4. Görögország 6 pont, 5. Portugália 3 pont, 6. Törökország 0 pont.

A folytatásban feltehetően könnyebb ellenfél, a francia, vagy a német csapat következik majd a szerdai negyeddöntőben.

Mindeközben itthon a DFVE péntektől vasárnapig nemzetközi edzőmeccs sorozatot rendezett, amelyen az orosz Kirishi, a görög Glyfada és a házigazda mellett két magyar csapat, az Eger és a Szeged vett részt. A sorozatot végül hibátlan teljesítménnyel a rendező nyerte meg.

Érdekesség, hogy a Dunaújváros – Eger találkozón az első két negyed után Kelemen Attila, az ellenfél vezetőedzője kihívta csapatát a vízből, így előbbiek kapták a pontokat. A végeredmény: 1. DFVE-Maarsk Graphics 12 pont, 2. Kirishi 7 pont, 3. Szeged 6 pont, 4. Eger 3 pont, 5. Glyfada 1 pont.

2016. január 18., 23:42

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...