Vizilabda

2014.08.22. 17:50

Dunaújvárosi Főiskola VE: holland légiós is érkezik

Dunaújváros - A távozók mellett eddig két új igazolás volt ismert a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda együttesénél, most további három új játékost jelentettek be: két magyar és egy holland érkezik a klubhoz.

Gallai Péter

A távozók oldalán Csabai Dóra (Újpest), Cassandra Wyckoff (Eger), Miskolczi Kitti (Szentes), Polák Zsófia (Egyesült Államok) neve szerepelt a listán, s eddig Vályi Vanda (Eger) és Mchunu Hlengiwe (Honvéd) Dunaújvárosba igazolása volt hivatalos.

A szakosztály az eredményes tárgyalások után újabb három pólóssal kötött szerződést. Az Újpest csapatától érkezik az 1993-as születésű, kiváló fiatal kapus, Barna Edina. Immár egy testvérpár is szerepel az együttesben, hiszen Vályi Vanda után testvére Vályi Fanni is Dunaújvárosba tette át a székhelyét, ő az Eger együttesétől igazolt a Dunaújvárosi Főiskola VE csapatába. Végül egy holland fiatal tehetséget is sikerült Mihók Attilának elcsábítania. Hanneke Slagter a Budapesten Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett holland együttesből utolsóként maradt csak ki a keretszűkítés során, s többször szerepelt már a nemzeti válogatottban. A húszesztendős balkezes vízilabdázó Hollandiában a bajnoki címet szerző ZVL gárdájában szerepelt. Azonban itt még nem ért véget a sor: a szakosztály tájékoztatása szerint még további érkezőkre is számítani lehet a továbbiakban.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!