Vizilabda

2016.04.29. 19:55

Itt nem akarnak megállni!

Dunaújváros - Fantasztikus játékkal nyerte meg a női vízilabda bajnoki elődöntő harmadik meccsét, és ezzel együtt a párharcot is csütörtökön este a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics csapata a BVSC otthonában. Ezzel pedig készülhet az aranycsatára a címvédő Újpest ellen.

Gallai Péter

Talán csak Mihók Attila és csapata hitt a bajnoki fináléba jutásban, talán csak a lányok tudták azt: képesek legyőzni a szakemberek és a szurkolók jórésze által esélyesebbnek tartott BVSC-t az elődöntő párharácban. De a dunaújvárosi drukkerek is csak titkon remélték azt, ami csütörtökön késő este Budapesten valóra vált, azaz a Dunaújvárosi Egyetem csapata ismét az aranyéremért játszhat, miután másodjára is legyőzve a BVSC-t, 2-1-re megnyerte a párharcot. Méghozzá hogy!

Most fel lehetne sorolni, ki és milyen fontos momentummal járult hozzá a sikerhez, hogy Kasó Orsolya Európa-bajnokhoz méltóan reteszelte be kapuját, hogy a tíz hónap kihagyás után az elődöntőre újra dresszt húzó Brávik Fruzsina milyen fontos gólokat lőtt, és küzdött a centerekkel, hogy Menczinger Kata elképesztő nagy ejtése, vagy Somhegyi Noémi pazar csavargólja roppant fontos pillanatban jött, de a még csak tizenhét éves Vályi Vanda is úgy ragasztott nagy találatot a hálóba, mintha csak edzésen lett volna... Tényleg lehetne sorolni az egyéni teljesítményeket, de a fő erény a csapategység, az a kohézió volt, amely a lányok között a rajt óta folyamatosan erősödött.

Jellemző a rangadóra, hogy a DUE Európa-bajnok válogatott játékosa, Garda Krisztina akkora ütést kapott a fejére, hogy meg kellett állítani a játékot, látszott, azt sem tudja hol van. Ám mégis visszajött a medencébe, igaz, a lefújás után már csak a parton ünnepelt, majd az estét, éjszakát egy budapesti kórház sürgősségi osztályán töltötte.

- Nagyon köszönöm a gratulációt, büszke vagyok az egész csapatra és elképesztően boldog, bár ez utóbbi nem teljesen felhőtlen - kezdte az érintett, akinek sérülése súlyosabb, mint azt elsőre gondolták. - Nincs jobb szó rá, kiütöttek, ilyet még nem éreztem, a lábaim is elzsibbadtak, kóvályogtam. Ennek ellenére visszamentem, mert az adrenalin hajtott, másrészt mivel miattam állt meg a játék, ha nem így teszek, akkor már később nem mehettem volna vissza. A meccs végét már a kispadon töltöttem, s nem is ugrottam be ünnepelni, ugyanis nem akartam kockáztatni. Eléggé fájt a fejem, arcom. Miközben a sürgősségin ültem, a lányok aranyosan küldték a videókat, a fotókat... Több orvos is megnézett, s azt valószínűsítették, hogy a fültövemnél eltörött a járomcsont, de a repedés biztosnak tűnik. A pontos diagnózis miatt lesz még egy CT-vizsgálat, de mondanom sem kell, nagyon bánt a sérülés, mert így a válogatottal biztosan ugrott a keddi Világliga-meccs, s nem tudom, a jövő hét vasárnap kezdődő finálésorozattal így mi lesz. Részemről ez nem kérdés, most az próbáljuk megtalálni az orvosokkal, miként lehetséges játszanom, mert mondanom sem kell, ott akarok lenni a vízben.

Garda Krisztina szerint tényleg szerepe lehetett abban a két idegenbeli sikernek, amit Mihók Attila is kiemelt, hogy a BVSC játékosoknak nem ért le a lábuk, így nem tudtak pihenni. - Persze a kulcs a védekezés volt, az, ne kapjunk gólt, mégha elöl nem is sikerül betalálni. Orsi most volt a legjobb a három meccs alatt, lehúzta a rolót, voltak blokkok, mindenki hozzátette a magáét a bravúrhoz. Kicsi a bors, de erős - tartja a mondás, most ezt mi is megmutattuk. Nagyon sokat változott az együttes a szezonkezdet óta, természetesen előnyére. Nagybetűs csapattá, igazi közösségé értünk, enélkül biztosan nem nyerjük meg a párharcot - tette hozzá.

Grida kiemelte: az ünneplés pénteken reggel végetért, innentől a következő feladatokra kell koncentrálni. Ugyanis május 8-án jön az első döntő, s bizony ott sem szeretnének statiszta szerepet játszani, főleg, hogy a szezonban az Újpesttel szorosabb meccseket vívtak, mint a BVSC-vel. Ellenük megmutatták, hogy tudják borítani a papírformát, de itt nem szeretnének megállni.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!