Vizilabda

2015.10.05. 18:52

A dunaújvárosi vízilabdázók harmadikok lettek az orosz tornán

Kirisi - A kínai Tiencsin ellen aratott győzelemmel fejezte be a bajnoki rajt előtti utolsó, nemzetközi felkészülési tornáját a Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics női vízilabda együttese.

Gallai Péter

A pénteken kezdődött válogatott szintű eseményen a holland nemzeti együttes mellett a Kirisi klubcsapata szinte megegyezik az orosz válogatottal a mieink megverték a Kirisi második gárdáját, hatalmas bravúrral a világbajnoki második Hollandiát, majd kikaptak a Kirisitől és a magyar bajnok Újpesttől. Hétfőn este a kínai Tiencsin ellen zártak Mihók Attila tanítványai. A lányok nagyot küzdve fordították meg a találkozót, s végül nyertek.

DF-Maarsk Graphics - Tiencsin 11-9 (2-4, 4-3, 2-0, 3-2)

DF-Maarsk Graphics: Kasó, Lekrinszki (kapusok), Szilágyi 3, Menczinger, Gurisatti 1, Huszti 1, Garda 2, Horváth 2, Ziegler, Vályi F., Vályi V. 2, Brezovszki.

Mihók Attila vezetőedző így nyilatkozott lapunknak a záró mérkőzés után:

- Nagyon örültünk annak, hogy meghívtak minket erre a nagyon rangos és komoly csapatokat felvonultató tornára. Bíztunk abban, hogy helytállunk ebben a felnőtt válogatott szintű mezőnyben, ami nagy örömünkre meg is történt. Az itt megszerzett harmadik helyünk egyaránt jó reklámja a magyar, és a dunaújvárosi vízilabdanak is!

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője a klub facebook oldalán többek között így értékelt:

- A lányok formája meccsről meccsre javult, külön öröm volt számomra, hogy fiataljainknak is tudtam lehetőséget adni, amivel élni tudtak! Hazai porondon nem megszerezhetőek ezek a tapasztalatok, a játék sebessége, a játékvezetés, az idegen helyszín, a szokatlan körülmények mind-mind fontos tapasztalat a jövőt illetően!

A találkozókat a helyszínen nézte meg Bíró Attila, a női válogatott új szövetségi kapitánya is.

A végeredmény: 1. Kirisi I, 2. UVSE, 3. DFVE, 4. Hollandia, 5. Tiencsin, 6. Kirisi II.

Az oroszországi szereplés miatt az Újpest és a DF-Maarsk Graphics is kihagyta a női bajnokság első, hétvégi fordulóját. Egyébként a címvédő UVSE és a bronzérmes Dunaújváros pont egymás ellen kezdett volna. A felsőház másik két mérkőzésén: BVSC - Eger 15-10, Szentes - Szeged 16-4. A DFVE csapata a második fordulóban vasárnap 15.30 órakor hazai medencében, tv-s meccsen fogadja az ezüstérmes Szentest.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!