Vizilabda

2014.07.06. 17:50

A női vízilabda-válogatott a világbajnok Spanyolországot is legyőzte

Kirishi - A világbajnok Spanyolország legyőzésével zárta oroszországi tornáját a magyar női vízilabda-válogatott. A férfiak pedig a németországi tornát nyerték meg.

Gallai Péter

Július 14-én elrajtol a Margitszigeten a vízilabda Európa-bajnokság, melynek megtartotta főpróbáját a magyar női és férfi válogatott is. A hölgyek Kirishiben Spanyolország ellen zárták a hat csapatos tornát, és az olaszoktól, majd az amerikaiaktól elszenvedett vereség után zsinórban harmadik meccsüket is megnyerték. A hollandok és az oroszok után a világbajnok, olimpiai ezüstérmest is legyőzték Szücs Gabrielláék, így a második helyen zártak.

A női válogatottnak ez volt az utolsó erőpróbája az Eb előtt, a lányoknak a torna július 16-án kezdődik a hollandok ellen.

Spanyolország _Magyarország 8 10 (3-1, 2-5, 2-3, 1-1)

Magyarország: Bolonyai, Gangl (kapusok) - Czigány, Takács, Kisteleki D. 2, Bujka, Kisteleki H. 2, Illés, Csabai 2, Antal 1, Szücs 1, Keszthelyi 1, Tóth I. 1.

Merész András szövetségi kapitány: - Igen, egy olimpiai ezüstérmes, világbajnok spanyol válogatott ellen bárhol, bármilyen körülmények között győzni nagy fegyvertény. Nagyon szépen összeállt a játékunk erre a meccsre. Ez azért érdekes, mert mint minden csapat, így a miénk is hulla fáradt, 6-7 óra alvás után álltunk bele a mérkőzésbe. Ennek köszönhetően egy kicsit nyögvenyelősre is sikeredett, de elöl és hátul is végig nagyon fegyelmezetten játszottunk. A három utolsó mérkőzésen aratott győzelemnek köszönhetően szép emlékekkel utazhatunk haza.

A férfiak, Benedek Tibor csapata, a Németország Kupán a házigazda mellett Montenegrót és az Egyesült Államok együttesét is legyőzték.

Benedek Tibor: - Megint csak azt tudom mondani, hogy meg vagyok elégedve. Az pedig, hogy ezeket a szoros meccseket a végén meg tudjuk nyerni, nagyon előremutató a jövőt tekintve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!