Vizilabda

2015.07.27. 19:02

Hátrányból fordított, vezetett, majd mégis kikapott a női vízilabda-válogatott

Fordulatos mérkőzésen szenvedett vereséget vasárnap este Kínától a magyar női vízilabda-válogatott a vizes világbajnokság első csoportmeccsén.

Gallai Péter

A késő este véget ért találkozó Merész András szövetségi kapitány szerint létfontosságú volt a csoport végeredményét tekintve. A csapatban három dunaújvárosi játékos, Garda Krisztina (Dunaújvárosi Főiskola), Menczinger Kata (Dunaújvárosi Főiskola), valamint Szücs Gabriella (Újpest-Centrál) szerepel.

Magyarország -Kína 8-9 (1-4, 4-1, 2-1, 1-3)

Magyarország: Bolonyai - Antal 2, Kisteleki 1, Szücs 1, Keszthelyi 1, Tóth 1, Garda Csere: Gangl (kapus), Czigány 1, Takács 1, Illés, Bujka, Menczinger, Szövetségi kapitány: Merész András.

Gól emberelőnyből: 0/3, illetve 3/9.

Ötméteresek: 2/2, illetve 1/2.

Kipontozódott: Szücs (23.), illetve Garda (26.).

A mieink 1-4-ről álltak talpra, vezettek az utolsó negyedben, ám végül az ellenfél örülhetett.

Merész András: Össze kell kapni magunkat. Van még egy csomó sanszunk, kétségtelen, hogy ennél csak nehezebb dolgunk lesz ma az oroszokkal. Más kérdés, ha ilyen a játékvezetői felfogás, akkor ahhoz alkalmazkodni kell, meg kell oldani. Nagy sanszot szalasztottunk el, elsősorban az első negyed gyámoltalanságai miatt, óriási energiákat emészt fel az, ha fel kell állni a padlóról és vezetni kettővel. Amikor ez sikerült, végtelen buta dolgokat csináltunk, legalább két támadásban és védekezésben, ez négy, és eggyel kaptunk ki. Azt mondtam a lányoknak, ne keressenek a külső körülményekben kifogásokat, saját magukat a saját hajuknál fogva kell kirángatni az egyébként mentális gödörből.

Keszthelyi Rita szomorkodik a Kína ellen elveszített meccs után
Fotó-mti: Kovács Anikó

A felkészülés során a csapattal dolgozó, és csak az utolsó keretszűkítésnél kimaradt Dunaújvárosi Főiskola játékos, Gurisatti Gréta, aki így az U19-es válogatottal utazik majd a kortosztályos világbajnokságra a mérkőzést élőben követte nyomon többedmagával. Kicsit meglepődve láttam a lányok játékát, úgy gondoltam, a kínai csapat nem képvisel ennyire jó játékerőt. A magyar lányok belealudtak a meccs elejébe, majd két kiváló negyed után a vezetést is megszerezték, ami után ismét sikerült pár percre kikapcsolni, aminek az eredménye vereség lett. Sajnos ezzel kezdtünk, a folytatás pedig csak nehezebb lesz, de nagyon szurkolok Merész András együttesének, hogy egy fényes éremmel térjen haza Kazanyból. Szerintem itt még nincs veszve semmi, de a folytatásban ennél több kell mindenkitől, amit biztosan hozni is fog a válogatott.

Hétfőn bemutatkoztak a férfiak is, Benedek Tibor címvédő együttese rendkívül könnyű csoportba került, ahol Kazahsztán, Dél-Afrika és Argentína ellen szerezheti meg a csoportelsőséget, amely azután automatikus nyolc közé jutást jelent. A fiúk a kazahok ellen rendkívül magabiztos, 14-5-ös győzelmet arattak. - Jól játszottunk, fegyelmezettek voltunk, de ez kötelező volt, ahogyan a következő két mérkőzés is az lesz. Mindenesetre így kell kezdeni - mondta Benedek.

A férfiak tíz kilométeres nyíltvízi úszásában Gyurta Gergely egy kevéssel lemaradt az olimpiai kvótáról - 13. lett , igaz, időben és méterben távolabb volt a 10. helyezettől (15 másodpercre), ennek ellenére nem volt elégedetlen. Papp Márk a 36. helyen végzett. Gyurta az első és a második kör végén is az élen állt, ám a harmadikban nem tudta tartani a tempót a meglóduló mezőnnyel: Kicsin múlott, de egyáltalán nem vagyok elégedetlen, ismét rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb, amit szerintem nagyszerűen kamatoztathatok majd jövőre.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!