Vizilabda

2015.03.04. 17:55

Elkészült az oroszországi nyári vizes világbajnokság csoportbeosztása

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott Kazahsztán legjobbjaival, a 2013-ban vb-bronzérmes női csapat pedig Kína nemzeti együttesével kezd a nyári, oroszországi vizes világbajnokságon.

MTI

A hazai szövetség szerdai közlése szerint a magyar - kazah mérkőzést július 27-én rendezik, a magyar kínai összecsapást pedig a pólótorna nyitónapján, július 26-án játsszák.

A 16-16 válogatott alkotta mezőnyt mindkét nemnél négycsapatos csoportokba sorsolták, a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította férfi gárda négyesében vannak még a kazahok mellett a dél-afrikaiak és az argentinok, a Merész András vezette női csapat pedig a kínaiakon kívül az oroszokkal és a franciákkal küzd meg Kazanyban.

A négyesekből az első helyezettek automatikusan továbbjutnak a negyeddöntőbe, a negyedikek ugyanakkor csak a 13-16. helyért folytathatják szereplésüket. A második és harmadik helyezettek keresztbejátszanak egymással. Méghozzá úgy, hogy az A csoport másodikja a B csoport harmadikjával, az A jelű négyes harmadikja pedig a B csoport másodikjával találkozik, míg a másik ágon a C és a D csoportok másodikjai és harmadikjai játszanak keresztbe hasonlóképpen.

A férfiaknál a C csoport első helyének biztos várományosaként a magyar válogatott az A2/B3 meccs győztesével kerülhet össze a negyeddöntőben, míg a nőknél csoportgyőzelem esetén a magyar csapat az A3/B2 mérkőzés nyertesével játszhatna a legjobb nyolc között.

A csoportmeccseken születhet döntetlen, míg az egyenes kieséses rendszerben döntetlen esetén büntetők határoznak a győztesről.

A csoportbeosztások, férfiak.

A-csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína. B-csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország. C-csoport: Dél-Afrika, Magyarország, Argentína, Kazahsztán. D-csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália.

Nők, A-csoport: Kanada, Kazahsztán, Új-Zéland, Spanyolország. B-csoport: Ausztrália, Dél-Afrika, Görögország, Hollandia. C-csoport: Brazília, Japán, Egyesült Államok, Olaszország. D-csoport: Magyarország, Oroszország, Kína, Franciaország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!