Vizilabda

2012.08.23. 17:03

Köszöntötték a dunaújvárosi pólósokat

Dunaújváros - A magyar női vízilabda-válogatott negyedik helyen végzett a londoni olimpián. A keretben két dunaújvárosi játékos, Menczinger Kata és Szücs Gabriella is szerepelt.

Dunaújvárosi Hírlap

A két sportolót kedden, egyesületük, a Dunaújvárosi Fősikola-Mex-Motors ünnepélyesen fogadta a Fabó Éva Sportuszodában.

A lányokat először Kis-Primász Ágnes, a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület szakosztályvezetője, majd dr. András István, a Dunaújvárosi Főiskola rektora, végül a névadó szponzor, a Mex-Motors képviseletében Badics Tünde köszöntötte, és köszönte meg az olimpiai negyedik helyet érő szereplést. A magyar válogatott két játékosa ezek után a mi kérdéseinkre is boldogan, mosolyogva válaszolt.

- A bronzmeccs után látszott a magyar arcokon a csalódottság, hiszen az egész csapat éremmel szeretett volna hazatérni. Önök hogyan élték meg az úgymond csak negyedik helyet?

Menczinger Kata: - Volt bennem csalódottság, egyértelműen éremért mentünk Londonba, hiszen ebben a csapatban benne volt ez a lehetőség. Viszont megközelíthetjük ezt másfelől is, hiszen tavaly nyáron világbajnokságon kilencedikek lettünk, így a mostani negyedik hely nagyon jó eredmény.

Szűcs Gabriella: - A mérkőzés után mindenképpen, és talán utána is egy ideig éreztem, csalódottak vagyunk a negyedik hely miatt. Most, hogy eltelt egy kis idő, tulajdonképpen nem tekinthető csalódásnak. Most nem sikerült dobogóra kerülni, de négy év múlva Rióban meglehet az érem.

- Sokszor érezhette azt a magyar érzelmű szurkoló, hogy a játékvezetők nem a mi pártunkat fogják...

M. K.: - Nem szeretek a bírókról beszélni, tény és való azonban, hogy a spanyol meccsen éreztük, az ellenfél oldalára lejt a pálya. Ezt el kell fogadnunk, és hozzá kell szoknunk, hogy úgymond nem nekünk fújják a meccseket. Nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk.

Sz. G.: - Bent a medencében ezt más megélni, mint szurkolói szemmel, bár sokszor voltak olyan ítéletek, amit mi sem értettünk. A kiállítások száma is általában egyforma volt, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy a mérkőzés melyik szakaszában, mit fújnak a játékvezetők. Mindezek ellenére nem mondhatjuk, hogy rajtuk mentek el a meccseink, hiszen a lehetőségeink, helyzeteink megvoltak, csak nem tudtunk élni velük. A bírókra semmit nem fogunk, a meccseket mi vesztettük el.

- Ha már szóba került: igen fiatal a csapat, mindössze huszonkét éves átlagéletkorral, akkor még bőven van lehetősége a gárdának, és négy év múlva pedig jöhet Rió!

Sz. G.: - Egyértelműen. Amikor két évvel ezelőtt kinevezték az új szövetségi kapitányt, Merész Andrást, ő akkor azt fogalmazta meg, hogy Rióra épül a csapat, de addig azért szeretnénk még egy-két fontosabb tornagyőzelmet, érmeket begyűjteni. Tavaly augusztus óta vagyunk együtt, ha egy év alatt eljutottunk az olimpiai negyedik helyig, akkor innen már csak feljebb vezet az út.

- Visszatérve Londonra! az oroszok elleni negyeddöntőben hozt a legjobb formájukat, ott úgy tűnt, hogy senki nem állhat már a csapat útjába...

MK: - Az egyik legfontosabb mérkőzésünk volt az oroszok elleni, hiszen azzal a győzelemmel jutottunk a négy közé. Ezután egy kicsit szétesett a játékunk, nem működtünk úgy, ahogyan kellett volna.

Sz. G: - Az oroszok ellen jött el a csapat csúcsformája, hiszen ott kellett igazán nyernünk, ha be akartunk jutni a négy közé. A válogatott mondhatjuk, hogy erre a meccsre melegített be a csoportmeccsek alatt, és sikerült is a legjobb formánkat hozni. Életem egyik legjobb és legemlékezetesebb meccse most ez az oroszok elleni negyeddöntő. Az utána következő két meccsen voltak hibák, hiányosságok, amiken javítanunk kell, hiszen időnk van bőven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!