Vizilabda

2014.09.11. 19:00

A vb után a kontinenstornán is négy között a női vízilabda utánpótlás

Két edzésnek megfelelő mérkőzés után csütörtökön már kőkemény feladat várt a magyar junior női vízilabda-válogatottra az Európa-bajnokságon. A negyeddöntőben a végső sikerre is esélyes orosz csapat volt az ellenfél.

Gallai Péter

Petrovics Mátyás együttese egy vereséggel a csoportban a hollandoktól , míg az oroszok hibátlan teljesítménnyel jutottak el a negyeddöntőig. A három Dunaújvárosi Főiskola játékossal felálló - Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya, Horváth Brigitta - együttesre óriási feladat várt csütörtökön, ugyanis az oroszok elképesztően erős együttessel érkeztek, keretük tele van felnőtt válogatottal.

Magyarország - Oroszország 11-8 (1-4, 3-2, 3-1, 4-1)

Gólszerzők: Gurisatti, Horváth B. 4-4, Sikter, Kuna, Máté 1-1.

Nem kezdődött jól a mérkőzés a magyarok számára, a mieink kicsit bennmaradtak az öltözőben, de szerencsére a második negyedben már sikerült faragni a hátrányon és pontosabban, összeszedettebben pólózott a társaság.

A harmadik felvonásban pedig sikerült is egyenlíteni, ki más, mint az U18-as vb gólkirálya, Gurisatti Gréta volt eredményes (7-7). A hátralévő időben sikerült két orosz emberelőnyt is kivédekezni, így az utolsó nyolc percre maradt a döntés.

Ami ismét a dunaújvárosi játékos remekbe szabott találatával indult, igaz, erre Serzhantova gyorsan felelni is tudott. Azonban a főszerepben Gréta mellé csatlakozott klubtársa, Horváth Brigitta is, aki az előbbi által kiharcolt ötméterest vágta be, majd emelte diadalittasan öklét a levegőbe. Azonban még hátra volt öt perc, ami nagyon sok idő, de az oroszok következő támadásait mintaszerű védekezéssel leolvasták a lányok, majd megint érkezett Horváth, s kiváló befordulása után már kettő volt az előnyünk (10-8).

Ekkor az ellenfél teljesen megzavarodott, három támadásuk is eredménytelenül zárult, nem úgy a másik oldalon: a hatalmasat vízilabdázó Horváth másfél perccel a lefújás előtt feltette saját és csapata teljesítményére a koronát a tizenegyedik magyar góllal.

Ma szabadnap következik, szombaton pedig az elődöntő a brit olasz meccs győztesével, egyértelműen az utóbbi gárda következhet.

Petrovics Mátyás, akit a találkozón piros lappal kiállítottak:

- Az elején egyszerűen nem ment az, amit megbeszéltünk, a szünetben sikerült egy kicsit felrázni a társaságot, kértem a lányokat, érezzék át, hogy egy centire vagyunk az oroszoktól, és el lehet őket kapni. Mivel fizikálisan kiváló állapotban vannak a lányok, az oroszokat szétszedtük a végére, teljesen elfáradtak, ez volt az egyik döntő ma is. Másrészt erősek vagyunk fejben, mert ennél a csapatnál és a válogatottnál kizárólag a pozitív dolgokra építünk, ez a szemlélet uralkodik, minden negatív tényezőt igyekszünk kizárni.

Szeptember 13-án szombaton első alkalommal rendezik meg a budaörsi uszodában a a Vízilabda Expót, az eseményen ott lesz a Dunaújvárosi Főiskola klubja is. A medencében délelőtt 10 órától a női válogatott tagjainak részvételével gálameccset rendeznek, ugyanezt délután fél öttől a férfi nemzeti együttes szereplőivel megismétlik. A kettő között dr. Kiss Gergely tart majd edzést, és persze dedikálja is a nemrég megjelent önéletrajzi kötetét. A klubok utcájában az ob I-es női és férfi csapatokkal köztük a dunaújvárosival lehet majd ismerkedni, a sportrelikvia kiállítást folyamatosan meg lehet nézni, lesz irodalmi és médiasarok is. A színpadon pedig előadást tart többek között Kemény Dénes és Benedek Tibor is.



 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!