Vizilabda

2015.10.04. 15:27

Legyőzték a vb-ezüstérmest a lányok

Kirisi - Három hétvégi mérkőzéséből egyet megnyert, kettőt pedig elveszített a Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics női vízilabda együttese az oroszországi tornán.

Gallai Péter

A nemzetközi torna pénteki nyitónapján Mihók Attila együttese a rendező Kirisi második számú csapatát győzte le, szombaton és vasárnap aztán három, sokkal keményebb meccs várt a dunaújvárosiakra. Elsőként a világbajnoki ezüstérmes holland válogatott.

Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics - Hollandia 13-12 (4-3, 2-3, 2-3, 5-3)

DF-Maarsk Graphics: Kasó, Lekrinszki (kapusok), Szilágyi 1, Menczinger 2, Gurisatti 5, Huszti, Garda 3, Horváth 1, Ziegler 1, Vályi F., Vályi V., Brezovszki 1.

Mihók Attila így értékelte a bravúrt: - Várakozáson felül teljesítettünk, ez a győzelem sokat jelenthet az idei évben, hiszen ennek a tornának a legfontosabb hozadéka az lehet, ha elhisszük magunkról azt, hogy hasonló bravúros győzelmekre vagyunk képesek. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, és ahhoz, hogy ez a jó érzés megmaradjon, a tornán továbbra is szeretnénk hasonlóan teljesíteni.

Szombaton este az az orosz válogatottal egyenértékű Kirisi volt a soros ellenfél, amely a torna másik magyar résztvevőjét, a bajnoki címvédő Újpestet is legyőzte.

DF-Maarsk G. - Kirisi I 6-11 (2-3, 2-4, 1-1, 1-3)

Gól: Szilágyi, Menczinger, Horváth, Vályi V., Garda 2.

Mihók Attila: - Jobb eredményt szerettünk volna elérni, de erős ellenfél ellen játszottunk és nem sikerült újabb bravúrt elérni. Elfáradtunk és elfogytunk a második félidőre, de olyan küzdőszellemmel harcoltunk amit meg kell tartani a hazai bajnokikra.

Vasárnapra jutott a magyar rangadó.

Újpest - DF-Maarsk 11 -5 (2-0, 5-3, 3-1, 1-1)

Gól: Szilágyi 2, Menczinger, Horváth, Garda.

Mihók Attila: - Ezen a mérkőzésen sajnos a papírforma érvényesült, de mi azon dolgozunk napról napra, hogy felülírjuk a papírformát. Az eredmény ezt ma nem tükrözte, ám ettől függetlenül rendkívül sokat jelenthet ennek a találkozónak tapasztalata a játékosoknak és a csapatnak a későbbiekben. Amennyiben ma sikerül a győzelem a kínai gárda ellen, akkor eredményesen zárhatjuk a tornát.

A Dunaújváros hétfőn a kínai Tiencsin ellen zárja a kupát, a Kirisi II az Újpesttel, a Kirisi I pedig a holland válogatottal találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!