Vizilabda

2016.03.22. 19:48

A vízilabdás lányok Görögországban készülnek a negyeddöntőre

Dunaújváros - A DFVE OBI-es felnőtt vízilabdázói vasárnap útnak indultak Görögországba, ahol péntekig a Glyfadával közösen gyakorolnak a bajnoki rájátszás előtt.

Gallai Péter

A felnőtt és utánpótlás válogatott összetartások és mérkőzések miatt a bajnoki szünet alatt sokáig csak foghíjasan tudott együtt készülni Mihók Attila együttese.

A felnőtt válogatott az olimpiai felkészülés második szakaszát zárta le, a keretben hét Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics játékos bizonyíthatott Bíró Attila szövetségi kapitánynak, aki az MVLSZ honlapjának adott összegző interjújában az Eb csapatban nem szereplőket csak dicsérni tudtak, közte a dunaújvárosi játékosokat, Szilágyit, Somhegyit, Menczingert, Horváthot.

Azért napozásra is jut idő a görög tengerparton, a képen Gurisatti Gréta (b), Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya

- Feltétlen kiemelném Szilágyi Dorka athéni szereplését, nagyon jó benyomást tett rám. De jól teljesített a két hétben Somhegyi Noémi is, akin érződik, kezdi behozni lemaradását, komoly riválisa a centereiknek. Menczinger Kata és Horváth Brigitta is azt hozta, amit várok tőlük, szóval nem állunk rosszul. A játékosok most visszatérnek klubjaikhoz, de rajtuk tartom a szemem, azt várom, hogy mindenki harcol az olimpiai keretbe kerüléshez - mondta.

A dunaújvárosi keret a hétvégén lett ismét teljes, így a csapat vasárnap útnak is indult Görögországba, méghozzá kisbuszokkal, ami cirka húsz órás utazást jelentett, amit a csapat vidám hangulatban töltött el. Az együttes a Szilágyi Péter vezette Glyfadával közösen edzőtáborozik, egészen péntekig. Hétfőn és kedden már itthon edzenek a lányok, hogy március 30-án, szerdán 19 órakor a bajnokságban a négy közé jutásért vívott párharc első meccsén a Szegedet fogadják a Fabó Éva Sportuszodában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!