Vizilabda

2015.10.07. 18:00

6 dunaújvárosi vízilabdázó kapott helyet az új női kapitány keretében

Az Újpest a második, a Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics pedig a harmadik helyen végzett azon az oroszországi női vízilabda-tornán, amelyet a helyszínen tekintett meg az új szövetségi kapitány, Bíró Attila is, aki kihirdette első válogatott keretét is.

Gallai Péter

A dunaújvárosi együttes harmadik helyet szerzett a nagyon rangos és erős oroszországi tornán

A szakvezető a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának számolt be a tapasztalatairól:

- Ez egy rendkívül komoly torna, most jártam ezen először, nyugodtan mondhatom, olyan volt, mintha egy mini Bajnokok Ligáján lennék. Színvonalában, ellátásban, a körülményekben egyaránt profi volt a történet, és nem elhanyagolható módon nemzetközi játékvezetők fújták a mérkőzéseket. Minden adott volt ahhoz, hogy kiváló erőfelmérőn vegyenek részt az indulók. Hollandiát mindkét magyar klub legyőzte, ez nagy fegyvertény, még akkor is, ha tudjuk, egyrészt folyamatosan cserélgették az embereiket, a tornán egyetlen alkalommal sem játszottak a vb-csapatukkal, másrészt egyértelműen látszott, a mieink előrébb tartanak a felkészülésben. Jó erőfelmérő volt, önbizalmat szerezhettek a játékosaink. A lényeg, hogy sokat tapasztalhatott a két klub, és az eredmények visszaigazolták, jó szakmai munka folyik mindkettőnél. Az látszott, közel sem százszázalékos állapotban vannak még a játékosok, de ezzel nincs baj, ebben az időszakban ez normális - tette hozzá a kapitány, aki nevesíteni érthetően nem akart, ám azt elárulta, voltak, akiknek az egyéni teljesítménye egyértelműen meggyőzte, hogy helye van a válogatottjában.

A Világligára megnevezett húsz tagú keretéről pedig így beszélt: - Nagy meglepetés nincs, hiszen sajnos nem akkorra a merítési lehetőség. Persze ezekkel a játékosokkal is elérhetőnek látom a célokat, a jó Európa-bajnoki szereplést, a riói olimpiára való kijutást. A kazanyi csapatból mindenkire számítok, visszakerül a keretbe két év után a Dunaújvárosba igazoló Somhegyi Noémi, és a szintén dunaújvárosi Kasó Orsolya is vállalta a megméretést, mint bárki más, ő is tiszta lappal indul nálam kommentálta választását Bíró, aki hozzátette: a későbbiekben - gondol elsősorban Doroszlai Vandára, Máté Zsuzsára és a dunaújvárosi Szilágyi Dorottyára - mások is megkaphatják a lehetőséget a bizonyításra, ám ennek feltétele, hogy a bajnokságban, a kupában bizonyítsák, lehet rájuk számítani.

- Amennyiben nagyobb keretet hirdetek, őket is meghívtam volna, ám szándékosan csak húsz játékost neveztem meg, mert szűkös az idő, most nincs lehetőség nagyon kísérletezni.

A csapatba az említett Somhegyin és Kasón kívül még négy Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics játékos került, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Menczinger Kata.

S ha már szóba került az oroszországi torna, erről Ziegler Diána így beszélt: - Büszke vagyok magunkra, ahogy ezt a tornát végig küzdöttük, és kihoztuk magunkból a maximumot! A harmadik helyen végeztünk, de szerintem ez elég nagy önbizalmat adott a csapatnak a bajnokság vasárnapi elkezdéséhez, amikor a Szentest fogadjuk.

A női Világliga beosztása

A csoport: Hollandia, Olaszország, Magyarország, Franciaország. B csoport: Oroszország, Spanyolország, Görögország, Németország. A magyar együttes mérkőzései. Október 27.: Magyarország -Olaszország. November 24.: Magyarország -Hollandia. December 8.: Franciaország -Magyarország. Február 23.: Olaszország -Magyarország. Április 12.: Hollandia -Magyarország. Május 3.: Magyaro.- Franciao.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!