Vizilabda

2015.11.26. 19:21

Szombaton az Újpest ellen kupaelődöntőt játszanak a lányok

Dunaújváros – A hétvégén az idei év utolsó komoly megmérettetése vár a Dunaújvárosi Főiskola Maarsk Graphics női vízilabdázóira, akik a Magyar Kupa aranyérem megszerzéséért ugranak medencébe.

Gallai Péter

Vályi Vandáék számára az elődöntő óriási kihívás lesz majd

A négyesdöntőbe a dunaújvárosi csapat mellett a címvédő Újpest, az Eger és a BVSC jutott be a selejtezőkből. A sorsolás alapján Mihók Attila alakulata a szombaton, a Hajós Alfréd uszodában a 16 órakor kezdődő egyik elődöntőn az UVSE-vel találkozik, így megismétlődik a tavalyi finálé, amit ez a két gárda játszott.

A válogatott Gurisatti Gréta lapunk kérdésére azt mondta, nem bánja, hogy a legnehezebb ellenféllel találkoznak az elődöntőben, hiszen tudjuk, ahhoz, hogy valaki első legyen, mindenkit le kell győzni.

– Nagyon nagy fegyvertény lenne az Újpest legyőzése, de amennyiben ez sikerül, hiszen erre készülünk, akkor nehéz lesz minket megállítani, akkora lökést adna a siker. Úgy tudom, a lilák sem voltak nagyon boldogok, hogy minket kaptak, ami nem olyan rossz hír – fogalmazott.

Az mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy a bajnokságban mindkét meccsen alaposan megnehezítették a dunaújvárosiak az UVSE dolgát. Áts Bertalan együttese 9-7-re és 9-8-ra nyert.

Ami a lebonyolítást illeti: a két elődöntő után vasárnap 19 órakor csak a BENU Magyar Kupa aranymeccsét rendezik meg, a két vesztes egyaránt bronzérmet kap.

– Jó hangulatú és színvonalas mérkőzéseket várok! – jegyezte meg a döntővel kapcsolatban a szövetség honlapján dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, akinek reménye nem alaptalan. Egyrészt a csapatok, a játékosok személye garancia arra a küzdelemre, illetve a helyszín is biztosíték lehet a parázs miliőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!