Vizilabda

2014.07.23. 19:00

Mihók Attila: játsszunk Eb döntőt, ami azt jelentené, hogy legyőztük a spanyolokat

Dunaújváros - A vízilabda Európa-bajnokság női tornájának eddigi alakulásáról kérdeztük a Dunaújvárosi Főiskola VE vezetőedzőjét, Mihók Attilát, aki kritizált és dicsért.

Gallai Péter

- Vegyük sorra a meccseket, vereséggel kezdtünk a hollandok ellen, aztán magabiztosan győztünk a görögök ellen, a britek elleni zárófordulóban pedig hozták a kötelezőt. A negyeddöntőben pedig gáláztunk az oroszok ellen.

- A hollandoktól nyerhető mérkőzésen kaptunk ki, de biztos volt a lányokban feszültség a nyitómeccs miatt. Ekkor formailag teljesen rendezetlenek voltunk, nem játszottuk végig a támadóidőt sem. Ellenben a görögök ellen, ahol szerintem a világ legjobb lövője és centere szerepel, nagyon összeszedett volt a védekezés, mindig tudtuk mi fog következni. Abban voltunk jók, amiben ők szoktak azok lenni. Egyszerűen lehetetlennél tettük a támadásaikat. Az oroszok ellen sokkal szorosabb meccsre számítottam, hiszen a csoportban a spanyolokat is legyőzték. Látva az összecsapást, nem is értem miként sikerült ez nekik. Ellenünk nem tudtak élni a fegyverükkel, a mozgékony stílussal, de ehhez a játékosok testfelépítése sem az igazi. Az orosz edző vert meg minket a 93-as születésűek Eb döntőjében. Az a taktika láthatóan nem működik a felnőtteknél.

- Eddig jól megy, kikkel lehetünk leginkább elégedettek?

- A kapuban Bolonyai hozza azt amit kell, ugyan kap könnyű gólokat, de ezt kompenzálja a távoli lövések védésével. Keszthelyi és Antal kiemelkedően teljesít, vezéregyéniségek. Bujka centerben kiegyenlítettebb, jó formát mutat, Szücs Gabi is hozza a gólokat, csakúgy mint felváltva a Kisteleki testvérek.

- Csütörtökön a világbajnok spanyolok következnek, akiket mostanában nem sikerült nagy tornákon legyőznünk.?

- Az olimpián, a vb elődöntőben is ők jelentették a végállomást, a statisztika mellettük szól. Azonban nem azt kell nézni mi volt, hanem azt, mi lesz Erősek vagyunk, s mindegy hogy, de nyerni kell, az előző évekkel felesleges párhuzamot vonni. Egy csapat attól még nem fog nyerni, hogy jó, ehhez kellenek a kiemelkedő teljesítmények is. Azt mondtam a velem Dunaújvárosban készülő korosztályos válogatott tagjainak, hogy egy utánpótlás Eb-n sem egyszerű négy közé kerülni, nemhogy a felnőttek közt, amire nem tudom mely más csapatsportágban van esély. Nem foglalkozom azzal, hogy játszhatunk-e döntőt, illetve mégis. Ugyanis ebben az esetben legyőztük a spanyolokat...

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!