Vizilabda

2016.02.14. 20:14

Az alapszakasz harmadik helyén zártak a női vízilabdázók

Dunaújváros - Habkönnyű győzelmet aratott szombaton hazai medencében a Szeged ellen az első perctől nagy fölényben játszó Dunaújvárosi Egyetem női vízilabda együttese.

Gallai Péter

A felsőház alapszakaszának utolsó körében a dunaújvárosiak az utolsó Szegedet fogadták, méghozzá abban a tudatban: amennyiben nyernek, akkor bebiztosítják a harmadik helyet. Az elmaradt meccsét később pótoló Szentes pontszámban még beérheti együttesünket, de az egymás elleni eredmények - két újvárosi siker - nekünk kedveznek. A mérkőzésen a karmesteri pálca Brávik Fruzsina kezében volt, ugyanis a szerdán Egerben piros lappal kiállított Mihók Attila vezetőedző egymeccses eltiltást kapott, így csal a zsűriasztalnál foglalhatott helyet.

A fehér sapkás hazaiak alaposan bekezdtek a meccsen, de utána is sorra lőtték a gólokat szép akciók után
Fotó: Ady Géza

DUE-Maarsk G. - Szeged 16-6

(5-1, 3-1, 4-1, 4-3)

Dunaújváros: Kasó - Szilágyi 2, Menczinger 4, Gurisatti 3, Horváth 3, ZieglerSomhegyi 1. Csere: Lekrinszki (kapus), Huszti D., SajbenGarda 1, Vályi V. 1, Mchunu 1, Vályi F.

Alaposan bekezdett a hazai alakulat, a vendégek 4-0 után lőtték első góljukat. Majd 8-1 után a másodikat - azaz a félidőre már el is dőlt az összecsapás. A folytatásban így már csak a gólkülönbség volt kérdéses, kis túlzással Menczingerék akkor vették be a vendégek hálóját, amikor akarták. Mivel a záró negyedre 12-3-al fordultak a felek, ezért a cserejátékosok is szerepet kaptak, sőt, élete első OB I-es meccsén bemutatkozhatott egy újabb tehetséges fiatal, Sajben Nikolett is. Szintén örömteli tény volt, hogy a sérülése miatt hosszabb kihagyásra kényszerülő Mcunu Hlengiwe is góllal tért vissza.


Sikerükkel a lányok a harmadik helyen zártak az alapszakaszban, és a négy közé jutásért a hatodik Szeged lesz az ellenfelük. - Arra fektettem a hangsúlyt, ne úgy menjünk be a vízbe, ez papírforma győzelem lesz. Megbeszéltük, a meccs elejére nagyon odafigyelünk, ami sikerült is. Talán ezért nem tapasztaltuk a várt ellenállást a Szegedtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!