Vizilabda

2014.09.09. 18:45

K.O.: Izrael gólt sem tudott szerezni ellenünk a junior póló Eb-n

Róma - A hollandok elleni vereség után kedden Izrael, és egyben a kötelező győzelem következett az olaszországi U19-es női vízilabda Európa-bajnokságon a magyar együttes számára.

Gallai Péter

A rossz rajtnak Hollandiával szemben Petrovics Mátyás szakvezető szerint az alábbi okai voltak: - A legnagyobb problémánk az volt, hogy a csapat túlpörgött, lassan két éve küzdünk a hollandokkal, sok csatát megéltünk, és most annyira meg akartuk verni őket, annyira akartunk bizonyítani, hogy elvitte a játékosokat a hév. Jóval több higgadtságra lett volna szükség, illetve egy-két játékoson a bátorságot is számon kértem.

Nos, a bátorságot szépen lehetett gyakorolni kedden, amikor Izrael volt az utolsó csoportellenfél, akiket a hollandok tönkrevertek a nyitányon, egészen pontosan 31-0-ra. Így a győzelem a magyar lányoknak sem okozott gondot, a lelkes, de tudásban még jelentős lemaradásban lévő ellenfél nekünk sem tudott gólt dobni. Az ellenfél ismeretében tehette azt Petrovics mester, hogy három edzést is tartott a lányoknak a nap során, az utolsót a meccs előtt.

A dunaújvárosi légióból ezúttal Horváth Brigitta szórta meg magát alaposan, amivel a legeredményesebb lett, de Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya is mattolta a kapust.

Magyarország - Izrael 26-0 (6-0, 7-0, 6-0, 7-0)

Gólszerzők: Horváth 8, Gurisatti 4, Sikter 4, Kuna 3, Farkas 2, Szilágyi 1, Illés 1, Leimeter 1, Tamás 1, Máté 1.

A folytatásban, a nyolcaddöntőben Svájc lesz az ellenfél. A kapitány így értékelt:

- Azt hiszem, nemcsak a meccsből, a mai napból is kihoztuk amit lehetett. Igazából a csütörtöki orosz meccsre, a negyeddöntőre készülünk. Reggel a tengerparton futottunk, majd egy hajtós kondiedzés következett, a meccs előtt pedig kemény vízi tréning volt. Az ilyen találkozókon az a fontos, hogy meglegyen a sebesség, amit szeretnénk a következő meccseken is látni. Próbáltuk megtalálni a játékpárokat, és fontos volt, hogy meglegyen a kommunikáció. Erre nagy szükség lesz a későbbiekben. Este megnézzük a spanyol-orosz meccs teljes videóját, és kielemezzük, ma pedig Svájc ellen ugyanakkor játszunk, mint az oroszok ellen, tudjuk modellezni a csütörtököt is.

A magyar szakvezetés azért beszélt már a negyeddöntőről, ahol a D csoport győztese, Oroszország vár a lányokra, mert a svájciak is igen halovány teljesítményt nyújtottak eddig, s nem igazán lehet őket vízilabda nagyhatalomnak nevezni. Tehát borítékolható a fölényes siker. A csoportban az olaszoktól 33-5-re, az ukránoktól 15-2-re kaptak ki. Egyébként az oroszokon kívül Hollandia, Olaszország és Görögország jutott be csoportelsőként automatikusan a nyolc közé.

 

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!