Vizilabda

2015.03.23. 15:55

A női vízilabda-válogatottnak a továbbjutáshoz nyernie kell

Imperia - Kedd este a továbbjutás szempontjából sorsdöntő Világliga mérkőzést játszik Olaszországban a magyar női vízilabda-válogatott. A keretben két Dunaújvárosi Főiskola játékos kapott helyet.

Gallai Péter

Az oroszok ellen aratott kecskeméti győzelem után életben maradtak a magyar válogatott továbbjutási esélyei a selejtezőből. Merész András együttesében ezúttal Gurisatti Gréta és Garda Krisztina képviseli a dunaújvárosi színeket, az előző meccshez képest viszont kimaradt a DFVE csapatkapitánya, Menczinger Kata, s nincs ott a sérülés miatt sokat kihagyó, ezért még nem százszázalékos Bujka Barbara, valamint a betegséggel bajlódó Czigány Dóra sem.

Garda Krisztina így számolt be az útról és a felkészülésről: Péntek délelőtt kezdtük el a közös munkát, majd vasárnap hajnalban indultunk el Imperia felé. Nem volt rövid utazás, hiszen Münchenből Nizzába mentünk, majd onnan busszal tovább. Vasárnap és hétfőn is mozogtunk, ma pedig jöhet a kemény kihívás az olaszok ellen. Tudjuk, hogy nagyon fontos ez a találkozó, hiszen itthon vereséget szenvedett a csapat tőlük, de nem csak a visszavágásért fontos a találkozó. Jelenleg hét ponttal a harmadikok vagyunk, az olaszok kilenccel vezetnek. Tehát létfontosságú most a győzelem azért, hogy továbbra is megmaradjon az esélyünk a szuperdöntőbe jutásra. Más célunk nem is lehet, így ha kedden mindenki a maximumot nyújtja, akkor ez remélem elég lesz arra, hogy idegenben meglepjük az olasz válogatottat.

Merész András szövetségi kapitány gondolatai: - Fontos mérkőzéséről van szó, és tekintettel arra, hogy Olaszországban csak stabil védekezéssel van esélyünk, hátul amennyire tudtam, megerősítettem a csapatot, azaz voltaképpen az összes bekkben szóba jöhető játékos meghívást kapott. Gyorsan hozzáteszem, ez nem azt jelenti, hogy defenzív stílusban akarunk játszani!

A csoport állása: 1. Olaszország 9 pont, 2. Oroszország 8 pont, 3. Magyarország 7 pont, 4. Franciaország 0 pont.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!