Vizilabda

2014.11.20. 15:40

Orrtörés miatt kihagyás - Gurisatti Gréta nem utazhatott el a vízilabda válogatottal sem

Dunaújváros - Súlyos sérülést szenvedett az Újpest elleni rangadón Gurisatti Gréta, a Dunaújvárosi Főiskola válogatott vízilabdázója, egy akció közben eltörték az orrát.

Agárdy Csaba

Gurisatti Gréta az egyik párharc során sérült meg súlyosan Fotó: Ónodi Zoltán

A dunaújvárosi tehetségnek egy akció során előző szezonbéli klubtársa, Csabai Dóra mozdulata után tört el az orra.

- Keresztben mozdult el a csont, amit a kórházban helyre tettek, de szerencsére nem kellett műteni és a jegelés hatására nem is duzzadt meg vészesen. Úgy gondolom, nem biztos, hogy véletlen volt a mozdulat, de utána Dóra felhívott és elnézést kért, amit nyilván elfogadtam. Az orvosok tájékoztatása alapján a gyógyulási idő hat hét, de tegnap megérkezett az a speciális maszk, amit a tegnapi edzésen már kipróbálhattam, s reményeim szerint ebben játszhatok is. Kicsit zavart és óvatos voltam, de mindenképpen ott szeretnék lenni a Magyar Kupa négyesdöntőjében, ami december 5-6. között lesz Szentesen. Egy sérülés sosem jön jókor, de most különösen nem, hiszen lemaradok a válogatott Világliga meccséről is, amikor jeleztem a történteket Merész András szövetségi kapitány, nem repesett az örömtől. Szerencsére kedden a bajnoki fordulóban nélkülem is simán legyőzték a lányok az Egert, én sem számítottam kilenc gólos sikerre, de nem bánom, hogy nem kellett izgulnom a végén - fogalmazott lapunknak Gurisatti Gréta.

Merész András kapitány szerint úgy néz ki, hogy kicsit szerkezetet is kell váltani az orosz meccsen, hiszen Grétának centerposzton szánt helyet: Kényszerű helyzet ez, amit meg kell oldani, ráadásul eldőlt, hogy Bujka Barbi sem tud velünk tartani, mert egy szombaton szerzett sérülést nem pihent ki, és rásérült az ASI elleni keddi meccsen. Hát mit mondjak, eléggé mérges voltam! Így a tizennégyes utazó keretben Bujka és Gurisatti helyett két balkezes, Leimeter Dóra és Miskolczi Kitt kap helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!