Vizilabda

2014.10.24. 17:00

Rangadó idegenben - A Dunaújvárosi Főiskola a BVSC-hez látogat

A Dunaújvárosi Főiskola OB I-es női vízilabdacsapata szombaton rangadót játszik a bajnokságban. Mihók Attila együttese a BVSC-hez látogat. Két forduló után mindkét csapat veretlen a bajnokságban. A találkozó 18 órakor kezdődik a Szőnyi úton.

Menczinger Kata, a dunaújvárosiak csapatkapitánya a DV honlapján fogalmazta meg, miként is várják a meccset.

- Különösebben nem készülünk új taktikával a BVSC ellen, a saját játékunkat szeretnénk ráerőltetni az ellenfelünkre. Ha ez sikerül, akkor nem lehet gond a győzelem megszerzése. Annak ellenére mondom ezt, hogy két válogatott játékossal bővítették a keretüket nyáron. Tudjuk, kikre kell különösen figyelnünk majd a meccsen, tudjuk, hogy őket hogyan lehet semlegesíteni. Ha ez előre eltervezett dolgok bejönnek, akkor az eredménytől függetlenül is elégedettek lehetünk. Megnézve az eddigi találkozóinkat, a legerősebb ellenféllel kerülünk most szembe, így a leghajtósabb meccset is várom. Ma még a szokásos taktikai edzés vár ránk délután, aztán már csak fejben készülünk a szombati bajnokira. A társaság nálunk a nyáron jelentősen megváltozott, de ennek ellenére az eddig látottakból és tapasztaltakból azt kell, hogy mondjam, jobbak lettünk. Hosszabb lett a cserepadon, mindenki eredményesen tud beszállni a meccsbe, ha szükség van rá. Az átlagéletkor is alacsonyabb lett, de rengeteg tehetséges, fiatal játékossal rendelkezünk, akikben hatalmas a bizonyítási vágy. A motiváltsággal tehát semmi gond nincs a csapatban. Nem mondom azt, hogy tökéletesen összeértünk már, egy kis időre természetesen szükségünk van, de nagyon jó úton haladunk a céljaink felé.

Petrovics Mátyás, a hazaiak vezetőedzője így várja rangadót.

- Ha az eddig történteket kell elemeznem, nagyon fontos bajnoki győzelmen vagyunk túl, sikerült az Eger csapatát megvernünk, a Magyar Kupában pedig bravúrral jutottunk tovább, hiszen nem mi voltunk erre a fő esélyesek. A nyáron érkezett két felnőtt válogatott játékos és az igen tehetséges utánpótláskorú válogatottak nagyon nagy lendületet adtak a kezdésnél az együttesünknek. Mindenki halad előre, és a motiváltsággal sincs gondunk. A taktikai elemekkel azért még akad bőven feladatunk, nem volt sok időnk mindent száz százalékra hoznunk. Kő kemény fizikai edzések mellett tehát most ez a legfontosabb. Szombati ellenfelünk szerintem erősödött annak ellenére, hogy sok távozó játékosa mellett sok az új tag a csapatban. Hasonló helyzetben van most, mint mi, rengeteg fiatal tehetséggel indultak neki az idei szezonnak. Mellettük pedig kiváló, rutinos játékosokkal is rendelkeznek. Éppen ezért is biztos, hogy kemény mérkőzésre számíthatunk, ám mint mindig, a hazai rangadóinkat meg akarjuk nyerni.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!