Vizilabda

2014.09.29. 16:20

Dunaújvárosi Főiskola VE: sikeres volt a bajnoki főpróba

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési tornáját játszotta szombaton és vasárnap Egerben a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda együttese. A lányok végül tornagyőzelemmel térhettek haza.

Gallai Péter

A tornára igen rangos mezőny, az előző bajnoki szezon első négy helyezettje jött el, sorrendben a Szentes, a Dunaújvárosi Főiskola, az Eger és az Újpest.

A dunaújvárosiak szombaton a Szentessel találkoztak, s egy góllal alulmaradtak a bajnokkal szemben. A folytatásban a házigazda Eger volt az ellenfél és egy gólgazdag összecsapáson Mihók Attila együttese végül 17-15-re tudott nyerni.

A következő, vasárnapi összecsapáson a nyáron alaposan bevásárló Újpest következett, akiket a bajnoki cím egyik nagy esélyesének tartanak, igaz, az ellenfélnél még nem játszott Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó és a Dunaújvárosból érkező Csabai Dóra. Azonban a hiányzók ellenére sem várt könnyű feladat Menczinger Katáékra, de a főiskolás csapat remek vízilabdával előrkukkolva, végül 13-10-re diadalmaskodni tudott. A végső sorrendről az Eger Szentes meccs volt hivatott dönteni, amelyet végül a hevesi gárda nyert meg, ezzel pedig az első helyhez segítve a Dunaújvárosi Főiskola csapatát.

A torna végeredménye: 1. Dunaújvárosi Főiskola VE 6 pont (39-35), 2. UVSE 6 pont (37-34), 3. ZF-Eger-EKF 3 pont (37-38), 4. Szentes 3 pont (28-33).

A DFVE játékosa, Garda Krisztina így értékelte a hétvége eseményeit:

- Mindhárom mérkőzés igen jó iramú volt, próbáltuk azt hozni a medencében, amit Mihók Attila kért tőlünk. Ez több, kevesebb sikerrel össze is jött. Adódtak viszont még hibáink, leginkább az eladott labdákat tekintve, ami főleg a koncentráltság hiányából fakadhatott. A fiatalabb játékosainknak pedig ezek voltak az első tétmeccseik a csapatban, ennek ellenére kifejezetten jól muzsikáltak ők is. Nagyon hasznos volt ez a két nap, igaz a Szentestől kikaptunk, de a másik két találkozótmegnyertük, így a tornát is hoztuk végül. A csapat most ugyan kicsit átalakult az előző idényhez képest, de jó azt látni, hogy ismét egy összetartó, a célokkal pontosan tisztában lévő együttes jött össze Dunaújvárosban - állapította meg Garda Krisztina.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!