Vizilabda

2015.05.12. 20:07

Sikerült! A Dunaújvárosi Főiskola vízilabdázói bajnoki bronzérmet szereztek

Budapest – A bajnoki bronzpárharc második összecsapását vívta kedden késő este a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabda együttese a BVSC otthonában. Az első meccsen győztes dunaújvárosiak a keddi összecsapáson hatalmas csata után büntetőpárbajban tudtak nyerni.

Gallai Péter

Mivel a vendégek szakvezetője három meccses eltiltása kedden járt le, ezért a szombaton Dunaújvárosban győztes „hadvezér”, a klub korábbi utánpótlás szakmai vezetője, a korosztályos válogatottaknál Mihók mesterrel együtt dolgozó Szilágyi Péter dirigálta ezúttal is a lányokat.

BVSC-Zugló – Dunaújvárosi Főiskola 7-7 (3-2, 3-3, 0-2, 1-0)

ötméteresekkel 10-11

BVSC: Doroszlai – Takács 2, Kisteleki D. 2, Illés 3, Leimeter 1, Dauda, Máté 1. Csere: Horváth (kapus), Varga 1, Farkas, Tamás, Kele, Gyöngyössy. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

DFVE: Kasó – Horváth, Slagter 1, Gurisatti 4, Menczinger 3, Garda 1, Ziegler 1. Csere: Barna (kapus), Szilágyi, Huszti, Mchunu 1, Vályi F., Brávik, Vályi V. Megbízott edző: Szilágyi Péter.

Gól emberelőnyből: 5/13, illetve 4/13..

Az első két negyed kiegyenlített erők küzdelmét hozta, egyik csapat sem tudott egy gólnál nagyobb előnyre szert tenni. A harmadik negyedben a feljavuló védekezés mellett Gurisatti és Garda is betalált, így már a Dunaújváros fordulhatott egy fás előnyel az utolsó felvonásra (7-6). Ennek első percében Máté ismét egyenlített, de talán senki sem gondolta, hogy hét percig gólt már nem, ellenben annál több izgalmat tartogat még a meccs, főleg, hogy egy vendég ötméteres is kimaradt. Az utolsó fél percben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de ezek mindegyike kimaradt, így következhetett a büntetőpárbaj.

Fotó: Kricskovics Antal

Ebben azután már tényleg nem lehetett fokozni az izgalmakat, a mindkét oldalon kimaradt ötösök mellett a BVSC előnyét a mieink rendre csak kiegyenlíteni tudták, egészen 10-9-ig. Ekkor a junior Mchunu bevágta a tizedik dunaújvárosi találatot, majd Kisteleki, Horváth és Gyöngyössy hibája után végül Gurisatti Gréta büntetője a bronzérmet jelentő gól volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!