Vizilabda

2015.11.23. 18:06

Öt dunaújvárosi játékos kapott helyet a hollandok ellen készülő csapatba

A női vízilabda klubküzdelmek sorát ma ismét válogatott feladat tarkítja, a keretében öt dunaújvárosi játékost felvonultató nemzeti együttes 18 órakor Budapesten Hollandiával találkozik Világliga csoportmeccsen.

Gallai Péter

A Magyar Kupa sikerrel megvívott selejtezőjében, többek között a Szentes legyőzése után a bajnokságban ismét diadalmaskodott a csongrádi városban a dunaújvárosi együttes, ezzel utóbbi sorozat küzdelmei idénre befejeződtek. Ám még van bőven feladat a lányok számára, elsőként kedden a válogatotté lesz a főszerep, majd a hétvégén következik a Magyar Kupa négyesdöntője. Annak végeztével, már másnap, november 30-án kínai edzőtáborba utazik a társaság, onnan megy majd tovább a franciák elleni idegenbeli, következő Világliga találkozóra.

Apropó MK, a lányok megfogadták, ha nyernek Szentesen, a következő bajnoki napján parókában lesznek egész nap. Ezt Mihók Attila vezetőedzővel az élen megtettek, nem kis feltűnést keltve.

A bolondozás is belefér a dolgos hétköznapokba, így a felnőtt női csapat fogadalmat tett a kupaselejtezőre, amit be is tartott

De vissza a nemzeti alakulathoz: Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a világbajnoki második Hollandiával találkozik kedden VL-selejtezőn a Hajós-uszodában, a mérőzésre ingyenes lesz a belépés. Ez a sorozat második felvonása, a nyitányon ötméteresekkel győztük le a világbajnoki bronzérmes olaszokat. A kapitány keretébe öt Dunaújvárosi Főiskola Maarsk Graphics játékos kapott helyet, Kasó Orsolya, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata, Horváth Brigitta és Garda Krisztina. A hatodik pólós, Somhegyi Noémi betegség miatt nem tud rendelkezésére állni, csakúgy mint Czigány Dóra. Nem lesz ott a meccsen Kisteleki Dóra sem, de egészen más miatt. Mivel magánéleti, családi okok miatt nem tud száz százalékosan az Eb-felkészülésre koncentrálni, így a mostani, valamint Eb-szerepeltetésétől eltekintünk - nyilatkozta a Bíró a szövetség honlapján.

Ami pedig a soros ellenfelet illeti, arról így beszélt: - Gőzerővel készülünk, szeretnénk az olaszok elleni meccshez hasonló, de inkább még jobb játékot mutatni. Meg akarjuk mutatni, hogy a magyar válogatottal számolni kell, emellett az elmúlt időszakban megtépázott önbizalmunkat is szeretnénk visszaszerezni.

Az egyik dunaújvárosi kerettag, Garda Krisztina arról beszélt, nem volt egyszerű feladat három napon belül hazai pályán kétszer is legyőzni a szentesieket. Nagyon készültünk, nem csak az edzéseket illetően. A hétvégi fogadalomhoz tartva magunkat, mindenki parókát húzott a fejére. Iszonyat jól néztünk ki, már Dunaújvárosban óriási feltűnést keltettünk, no meg persze Szentesen is! Ám ami a legfontosabb, nyertünk, volt ok az ünneplésre hazafelé. Csütörtöktől már a válogatottal készültünk keményen. Sűrű a program, hiszen ezen a héten még a kupadöntő is vár ránk.

Ifjúsági

UVSE I - DFVE 13-3 (3-1, 0-0, 5-1, 5-1)

DFVE: Lekrinszki Huszti D., Fazekas, Huszti V., Sajben, Brezovszki 1, Mchunu 1. Csere: Szőts (kapus), Fülöp 1, Rompos, Vályi V. Edző: Brávik Fruzsina.

A bajnokság állása: 1. POLO Sport Club 15 pont/6 mérkőzés, 2. UVSE I. 15/5, 3. Szentes 14/6, 4. BVSC 13/6, 5. DFVE 9/6, 6. Tatabánya 9/6, 7. Eger 6/5, 8. Kecskemét 3/6, 9. UVSE II. 3/6, 10. Szeged 0/6.

Serdülő

UVSE - DFVE 17-5 (5-1, 6-1, 2-2, 4-1)

DFVE: Sajben Rompos, Fülöp 2, Huszti V., Vályi V. 2, Velics, Telek 1. Csere: Dorak, Pál, Vaszari. Edző: Brávik Fruzsina.

A bajnokság állása: 1. POLO Sport Club 18/6, 2. UVSE 15/5, 3. Eger 9/4, 4. BVSC 9/5, 5. Szentes 6/5, 6. DFVE 6/5, 7. Tatabánya 6/6, 8. Kecskemét 0/5, 9. Szeged 0/6.

A gyerek pontvadászatban a DFVE gárdája szabadnapos volt.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!