Vizilabda

2013.08.28. 16:52

Tornagyőztes magyar válogatott

A vasárnap kezdődő U 17-es Európa-bajnokság előtt a Fabó Éva Sportuszodában rendezett, nemzetközi tornán végezte el az utolsó simításokat a magyar válogatott, amit végül meg is nyert.

Gallai Péter

Petrovics Mátyás Európa-bajnoki együttesében négy Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors játékos kapott helyet, Szilágyi Dorottya, Sinka Gréta, Gurisatti Gréta és Horváth Brigitta. Utóbbi kettő a junior világbajnokságon szerepelt még a múlt héten, megérkezésük után azonban egyből csatlakoztak a többikhez, így már ők is medencébe ugrottak a hétfőn elrajtolt minitornán, amelyre nagyon erős csapatok érkeztek. A versenyen a mieink mellett Hollandia, Ausztrália és Oroszország legjobbjai szerepeltek. Érdekesség, hogy az isztambuli kontinenstornán a hollandokkal egy csoportban vagyunk, szeptember másodikán mérkőzünk velük, a britekkel pedig szeptember elsején találkozunk. De vissza a tornához, elsőként Ausztrália volt az ellenfél, akiket 13-10-re legyőztek a lányok, Gurisatti és Horváth vezérletével. A folytatásban jöttek a narancsosok, az Eb előmeccsén döntetlen született a két együttes között, 9-9 lett a végeredmény. Szerdán, miután a hollandok 9-8-ra megverték az ausztrálokat, az oroszok ellen a tornagyőzelemért ugrottak medencébe a lányok.

Magyarország-Oroszország 16-7

Magyarország: Gábor, Tímár (kapusok), Szilágyi 1, Ritz 1, Tamás 1, Kuna 3, Horváth 2, Varga, Gurisatti 5, Leimeter 2, Sinka, Szmodics 1. A fölényes siker egyben azt is jelentette, hogy Petrovics Mátyás lányai megnyerték a kupát. Végeredmény: 1. Magyarország 5 pont, 2. Hollandia 5 pont, 3. Oroszország 2 pont, 4. Ausztrália 0 pont.

A torna gólkirálynője Gurisatti Gréta lett, a legjobb játékosnak Kuna Szonját választották, a kapusok közül pedig a hollandok hálóőre, Laura Aarts nyerte a díjat. A magyar válogatott pénteken utazik el Törökországba, de nem tudni, hogy az első meccsen orrsérülést szenvedett Szabó Stefánia a csapattal tarthat-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!