Vizilabda

2014.05.06. 19:15

DFVE: újabb lépéssel közelebb jutni a bajnoki aranyért

Szerda este a szentesi uszodában eldől, hogy a hazai vízilabdázók szerzik meg a bajnoki aranyérmet, avagy a Dunaújvárosi Főiskola egyenlít a párharcban és akkor a mindent eldöntő meccs szombaton Dunaújvárosban lesz.

Gallai Péter

Fotó: Ónodi Zoltán

A három sikerig tartó párharcban 2-1-re vezet a Szentes, amelynek játékosai és vezetősége nehezen emésztette meg a vereséget, s azzal vádolják a DF tagjait, hogy sportszerűtlenül vízilabdáztak. A Szentes pólósa, Győri Eszter például ezt nyilatkozta a Délmagyarországban:

- El kell ismerni, az elmúlt hetek legrosszabb játékát produkáltuk Dunaújvárosban, de ez nem indokolja a hazaiak durvaságait, sportszerűtlenségeit, aminek magam is szenvedő alanya voltam. Ha a pontvadászat előtt valaki azt mondja, hogy a bajnoki döntőben 2- 1-re vezetünk, és a következő mérkőzés Szentesen lesz, látatlanban aláírjuk. Most ez a helyzet. Nem kiabáljuk el előre, hogy sikerül, de természetesen nyerni szeretnénk, a bajnoki aranyra hajtunk.

- Ezekkel az állításokkal nem kívánunk foglalkozni, aki ott volt a hazai meccsünkön, látta mi történt. A vízben fog eldőlni a párharc - kezdte Kis-Primász Ágnes, a Dunaújvárosi Főiskola VE szakosztályvezetője. Majd a meccsre kanyarodva elmondta, hogy pályafutása során megtörtént már, hogy 2-0-ás előny után 3-2-re elveszítette a bajnoki döntőt. A fordítottja viszont még nem, ezért éppen itt az ideje ennek, amihez az első lépést már megtették a lányok, ma szerdán pedig következhet a második.

A rutinos, sokszoros válogatott és bajnoki aranyérmes egykori klasszistól azt is megkérdeztük, tapasztalataival mennyire segíti a csapatot.

- A taktikába természetesen nem akarok beleszólni, ez Mihók Attila és a stáb feladata. Az viszont egyértelmű, hogy beszélgetek a lányokkal, én is segítek a motiválásukban, mint mindenki más a klubon belül. Azt hiszem ma az lesz a döntő, hogy kiben milyen nyomokat hagyott az előző három felvonás, s ezt leginkább pszichés vonalon értem, ugyanis a fizikai erővel nincs gond, mi erre mindig is nagy hangsúlyt fektetettünk. Szerintem az tud majd nyerni, aki nem azzal törődik, hogy mi volt előtte, s mi lesz, ha vereséget szenved. Igaz, a rutinosabb játékosokkal és külföldi légiósokkal a Szentes rendelkezik, de a mi tehetséges fiataljaink is képesek arra, hogy jól jöjjenek ki a nehéz helyzetekből. Egyébként az előző szentesi találkozón a helyzetekig eljutottunk, de rengeteg kapufát lőttünk és kimaradtak a ziccerek. Az alapszakaszban nem sok néző előtt, még sátorban játszottunk, most pedig már nyitott pályán, sokkal több drukker előtt. Ám most már ezek a körülmények sem lesznek szokatlanok.

A szakosztályvezető zárásként hozzátette: két autóbusznyi szurkoló kíséri el ma a csongrádi városba a csapatot, s ezen felül sokan autóval vágnak neki az útnak.

- Az egyik szurkoló én leszek a lelátón a dunaújvárosiak között, aki már izgatottan várja a derbit. Idehaza éreztük, hogy egy város áll mögöttünk, ilyenkor az ember egyszerűen nem veszíthet, Csakúgy, mint ma sem...




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!