Vizilabda

2015.03.19. 16:01

Vízilabda: A bátorság nem elég, hogy egy ilyen szintű ellenfelet legyőzzenek

Dunaújváros - Szoros csatában, egy góllal maradt alul utolsó középszakaszbeli meccsén szerdán Újpesten a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabda csapata. A lányok az elődöntőbe jutásért a Szegeddel játszanak, a párharc március 31-én kezdődik.

Gallai Péter

A 11-10-re elveszített összecsapás után a dunaújvárosi Kasó Orsolya így értékelt: – Jó támadással és kevésbé jó védekezéssel végül kikaptunk. Mindig az az egy-egy mozdulat, karcsapás hiányzott ahhoz, hogy hatástalanítani tudjuk az ellenfelet. Mindezek mellett nagyon gyors és fordulékony játékot játszottunk elöl, és a kínálkozó lehetőségeket is jó százalékkal használtuk ki. Erre kell továbbra is hangsúlyt fektetnünk, hátul pedig javítani a hibákat.

Szilágyi Dorottya (2) csapata egyik legjobbja volt, három góllal zárta a szerdai rangadót. Fotó: Kricskovics Antal

Mihók Attila, a Dunaújvárosi Főiskola VE vezetőedzője így értékelt a derbi után a szövetség honlapján: – Most már nagyon szeretnénk kevésbé jó meccset játszani az UVSE-vel, de győzni. Annyi volt a különbség az eddigiekhez képest, hogy eddig a támadásban találtuk meg nehezen az UVSE védekezésének az ellenszerét, ehhez képest ma ez működött, hiszen ötletesebbek, gyorsabbak voltunk. Ebből is adódóan a védekezésben több koncentráltságbeli hiányosságunk volt, egyéni hibákból kaptunk gólokat. Ez eddig nem volt jellemző, öt-hat teljesen elkerülhető gólt sikerült összehoznunk. Most azt érzem, hogy benne volt a csapatban a győzelem, de még mindig egy picit több kell ahhoz, hogy ez összejöjjön. A bátorság nem elég.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: – Amennyiben a tabellát nézzük, akkor valóban nem volt tétje a meccsnek, de azt gondolom, egy UVSE – Dunaújváros találkozónak mindig van egy rangja. Az utolsó negyedben vettük át a kezdeményezést igazán, amikor két góllal vezettünk, és aztán ezt meg is tudtuk tartani. Örülök, hogy így alakult.

Ami pedig a folytatást illeti: a válogatott Világliga selejtezője miatt a jövő héten szünet lesz a bajnokságban, s utána kezdődik a negyeddöntő párharc. Itt középszakasz harmadik DFVE a hatodik Szegeddel találkozik a két győzelemig tartó párharcban. Az első meccs március 31-én lesz Dunaújvárosban, a második április 3-án, Szegeden, s ha kell harmadik felvonás, azt április 5-én szintén Dunaújvárosban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!