Zene

2015.11.16. 18:07

Alapvetően énekes vagyok - Révész Sándor jól érzi magát, szereti a természetet, a nyugodt vidéki életet

Dunaújváros – Már egész fiatalon a magyar rockzene legendája lett. A hetvenes években a Generál együttessel lett országosan ismert, majd a Piramissal futott be végérvényesen. A Piramisidőszak után szólópályára lépett. Révész Sándor énekes, gitárosról van szó, aki hatvankét évesen is igen aktív.

Agárdy Csaba

– Az Ön  pályafutását a Generálhoz, a Piramishoz és a szólópályájához kötik a zenét kedvelő emberek: három egység – három stílus.  Melyik áll Önhöz a legközelebb?

– A szólópályám a legkedvesebb. Kedvenc lemezem a 2003-as Változtam. Nagyon szeretem a Révész 60 című lemezemet is. Mostani ténykedésünknek sajnos még nincs hallható lenyomata.

Révész Sándor: Mostani koncert programunk új dalainak mindegyike az én szerzeményem, úgy a zenéjét, mint a szövegét én írtam

– Érdekes, hogy a szólókarrierjét emelte ki a pályafutásából, hiszen azok a dalok elég messze állnak a Piramis kemény, pörgő rockzenéjétől

– A Piramis idejének minden zenei ténykedését nagyon szerettem, de lévén mindig is lírai alkat   voltam, egyre jobban erre a stílusú zenére vágytam. Hála istennek szép sikereink vannak, vastapsos koncerteket adunk, ez értékes visszaigazolás a közönség részéről. Mostani koncert programunk új   dalainak mindegyike az én szerzeményem, úgy a zenéjét, mint a szövegét én írtam.

– Nem hiányoznak a hatalmas Piramis bulik?

– Nem. Nagyon magaménak érzem azt a hangképet, amit manapság színre viszünk és – mint  korábban mondtam – szerzőként sikerült megalkotnom a lényegét és ezt színre vinni sokkal kedvesebb a szívemnek, mint mostanában nagy rock koncerteken fellépni.  Piramis egészségügyi hivatkozással – gondolok itt Som Lajos egészségi állapotára – egyébként sem lenne alkalmas eredeti felállásában fellépni.

– Egy kívülálló számára úgy tűnik, mintha egy kicsit visszavonultan élne. A zene mellett mi az, ami kitölti a napjait?

– Hatvankét éves vagyok, van egy öt és fél éves gyermekünk. Sok örömöm van benne. Korábban éltem egy alföldi tanyán, a természet mindig közel állt a szívemhez. Alapvetően alkatilag mindig vonzódtam a természet közelségéhez. Ma is éppen egy 20 kilométeres gyalogtúrán vagyok túl. Szeretek barangolni a természetben, több tízezer kilométer van mögöttem. Igényes elfoglaltságot jelent a kertem is. Hálával tartozom öreg  barátomnak, aki megismertette velem a természetet és megszerettette velem a csendet. Minden nap tornázom, vigyázok a kondíciómra, hiszen a koncertek sok energiát igényelnek. A zeneszerzés is nagyon időigényes dolog. Alapvetően énekes vagyok, de napi három órát gyakorolok a gitáron.  Persze korábban nekem is voltak vad időszakaim, de ma már így érzem magam jól. Szeretem a nyugodt vidéki életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!