Zene

2016.04.10. 18:10

Bartók tiszteletére

Dunaújváros - Három napon át volt a Móricz iskola és a város vendége a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége.

Szabó Szabolcs

A szakmai programokat, előadásokat remek bemutatók, kórushangversenyek is fűszerezték. A háromnapos programsorozat még péntek délután, az Ifjúsági Kórushangversennyel kezdődött, amelyen dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár is köszöntötte a résztvevőket, ünnepi beszédében külön kiemelte és megköszönte a vendéglátó Móricz Zsigmond Általános Iskola országos hírű zenepedagógiai munkáját.

Pénteken, késő este után a KÓTA (Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége) Karnagyi Klubja várta a meghívottakat. Az esti találkozó egyik kiemelt témája volt a Mindennapos éneklés.

Szombaton délelőtt már ismét a kórusoktól volt hangos a Móricz iskola, hiszen bemutató órák szerepeltek a programban. A szakmabeliek előtt is prezentálhatta tudását a Széchenyi kórusa (kórusvezető: Pocsai Mária), a Móricz 6. évfolyamos ének-zene tagozatos osztálya (tanító: Szigethy Andrienn), valamint a Vasvári Pál Iskola kórusa (karnagy: Kovács Piroska).

Szombat délután pedig három, a Bartók Béla munkásságához kapcsolódó előadás várta a résztvevőket.

Este hét órától, immáron a Bartók színház nagytermében, Ünnepi Kórushangversenyen tapsolhatott a közönség az Újvárosi Legények, a Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara, a Mezőfalvi Nőikar, a Huszics Vendel Kórus, valamint a Dunaújvárosi Vegyeskar remek produkcióinak.

Vasárnap délelőtt szintén Bartók Béla gazdag életművének egy-egy fontos elemét felelevenítő előadások csábították a résztvevőket, majd a Vasas Táncegyüttes látványos fellépésével zárt az XXIV. Éneklő Ifjúság szakmai találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!