Zene

2015.06.15. 18:35

DUDIK - Egy kisfiú találkozása a Tankcsapdával

Az idei DUDIK Fesztiválon megtudhattuk azt is, milyen az, amikor egy kilencéves rajongó ott áll a nagy ikonok előtt, a Tankcsapda öltözőjében. Mi ennél a pillanatnál is ott voltunk.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Főiskola hallgatói önkormányzata által rendezett és a város által is jelentősen támogatott fesztivál ideje alatt a nagyszínpad mögött igyekeztünk minél több egyedi pillanatot elkapni. Ezek egyike volt, amikor pénteken éjjel lapunk és a szervezők jóvoltából a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázói találkozhattak óriási kedvencükkel, a Punnany Massif együttessel. Szombaton pedig a Jószolgálati Otthon pártfogoltjai zenélhettek együtt a Quimbyből Kiss Tiborral, Varga Liviussal, Mikuli Ferenccel és Kárpáti Dódival.

S vasárnapra is maradt még különleges pillanat, a négy nap alatt negyedik koncertjét adó Tankcsapda az erőltetett menettel mit sem törődve robbantotta a rock and roll bombát. Bár kissé szokatlan módon, még világosban kezdtek, de mire az olyan klasszikusok szóltak, mint az Adjon az ég, vagy a Mennyország Tourist, már a lámpák és lángcsóvák fényében tombolt a közönség.

A Tankcsapda vasárnapi, fesztiválzáró koncertjére is nagyon sokan voltak kíváncsiak, amelyen nem maradtak el a klasszikusok sem (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Az első sorban egy kisfiú is énekelte a dalokat, aki a koncert előtt több e-mailt is küldött imádott zenekarának, hogy szeretne velük találkozni. Ezt édesanyja is eljuttatta közvetítő útján Bakó Csabához, a Tankcsapda sajtósához, akitől egyből jött az igen válasz.

A kilencéves Nagy Nimród vágya is teljesült, találkozott a Tankcsapdával (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Így amikor végetért a buli, amit szerencsésen, viharmentesen végigjátszottak a fiúk és csak az utolsó számnál kezdett csepegni az eső, Nagy Nimród kissé megszeppenve hirtelen ott találta magát az öltöző előtt. A második osztályos, Szabadszállásról érkezett fiú elmondta, hároméves kora rajongója a zenekarnak (Fejes Tamás dobos erre később nevetve mondta, jegyezze meg, akkor még jobbak voltak). Az iskolában kitűnő tanuló ifjú rajongásról mindent elárul, hogy karácsonyra egy zenelejátszót kért, a Tankcsapda összes dalával.

– Nehéz kedvenc számot kiválasztani, de ha már egyet kell mondjak, akkor az Adjon az ég lenne az – mondta a fiúcska, aki egyedi készítésű ajándékokat is hozott a srácoknak, egy-egy karkötőt, amit azután át is adott nekik. Lukács Lászlóék nagyon köszönték az ajándékot, s Sidlovics Gábor gitáros megígérte, hordani is fogja a meglepetést. Természetesen a közös fotó és az aláírások sem maradtak el, s a fiúknak azt is elárultuk mit tervez hobbi gyanánt Nimród ha felnő: egy motoros bandát alapít, amellyel majd Tankcsapda koncertere járnak. Ám előtte még hétfőn az iskolában mindenkinek el kell újságolja fantasztikus élményét. Nos, hát így zárult a DUDIK nagyszínpadi programja...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!