Zene

2016.08.24. 17:15

Interjú Király Lindával - zene, érzés és ami mögötte van

Dunaújváros - New York-ban született, de Magyarország a hazája. Rangos művésznő, aki betegen is vállalta a fellépést. Egy kis testvéri segítséggel. Egyébként is jó testvér, aki minden mondatával megtalálja és jelzi, hogy ma is az élete része a két fiú, akivel együtt nevelkedett. Király Lindával egy színpad árnyékában jókedvűen beszélgettünk.

Balogh Tamás

- El vagyunk kényeztetve! Egy komoly művésznő és bőven időben érkezik! Minek köszönhető?

- Mi nagyon komolyan vesszük a szakmánkat és ráadásul nagyon hálásak vagyunk, hogy ezzel foglalkozhatunk, ezért a pontossággal is megtiszteljük a közönséget és a helyszínt.

- Odamentem a turné buszhoz, bekiabáltam, hogy egy nagyon jó dobost keresek! Erre kijött egy elszánt figura, akiről - akárcsak a többeikről -, a beállás során kiderült, hogy valóban elképesztően jó zenészek! Elhiszi nekem?

- Ezt elhiszem, mert Balogh Lacika egészen biztosan az ország egyik legjobb dobosa, akivel mindig nagy élmény játszani! Az az igazság, hogy már nagyon régóta együtt muzsikálunk ezekkel a fiúkkal. A kapcsolatunk azelőtt kezdődött, hogy (Király - a szerk.) Viktor befutott volna! Még a konziban ismerkedtünk meg. Nálunk az nagyon fontos, hogy összeszokott csapatként lépjünk fel és az is, hogy tudjuk egymást inspirálni a színpadon!

Király Linda is láthatóan élvezte a dunaújvárosi ünnepi fellépését Fotó: Sándor Judit

- A szakmát ismerve egy rossz szavam se lehetne, ha itt az árnyékban sokféle dolog miatt morgolódna. Ehelyett szép eleganciával, mosolyogva várja a fellépése pillanatát. Kegyed minden esetben ilyen nyugodt és barátságos hölgy?

- Szerintem igen. Nálunk ez nem szerepjáték, hanem ez az életünk. Nekünk a családon kívül a zene a legfontosabb a világon! Alázattal kell csinálni a dolgunkat, mert ez a varázs nagyon könnyen elveszhet.

- Úgy tudom, ön nagyon szeret bizonyos szerepekbe belebújni!

- Ez így van! Örülök, ha van alkalmam kipróbálni a sokféle énemet, amelyek bennem rejtőzködnek.

- Kedvére való dolog a vicceskedés?

- Nagyon is! Lehet, hogy azt kevesen tudják rólam, hogy én két fiúval nőttem fel, ezért azután mi tényleg tudunk hülyéskedni!

- Egy kicsit fiúsított lánnyal beszélgetek?

- Talán igen

- Megismerve a személyiségének ezeket az oldalait, látva a mostani kosztümjét és a sminkjét, pláne ezt a kalapját, nagyon jól eltudnám képzelni igazi mozifilmben is! Megfordult már a fejében?

- Az óriási megtiszteltetés lenne, és én szívesen kipróbálnám magamat egy filmszerepben is!

- Bármelyik Király Linda dalba belehallgatva az jut az eszembe, hogy ez a mi lányunk, de mégiscsak egy amerikai hölgy

- Ez egy érdekes dolog. New York-ban születtünk és ott nőttünk fel, de nekünk mindig is nagyon fontos volt, hogy honnét származunk! A szüleink nagyon sok mindent adtak át nekünk ebből a hovatartozásból. Az a szerencsénk, hogy mind a két kultúrából kaptunk egy kicsit és ettől különleges az a zene, amit mi csinálunk!

- Roppant élvezem és büszke is vagyok rá, hogy itt a dunaújvárosi Szalki-szigeten beszélgetünk, de azt sem bántam volna, ha azt olvasom, hogy sajnos Király Linda nem tud ma itt fellépni, mert egy New York-i menedzser talált neki másik koncerthelyet - odaát!

- Nahát, az bizony nagyon jó lenne, de az egészen biztos, hogy bármi is történne velünk odaát, a szívünk visszahúzna bennünket! Valamilyen szinten megfog maradni ez a kétlaki élet. Fontos számunkra a hazánk, mert kezdetnek itt kaptunk lehetőséget a bemutatkozásra, és ezért örökre hálásak leszünk.

- Ön rangos művésznő, nyilván sokan keresik meg különböző dalokkal. Hogyan dönti el, hogy előadja, vagy sem?

- Ez jó kérdés. Igazából nagyon fontos, hogy legyen benne valami . Nagyon nagy híve vagyok a megérzéseimnek és ha az a valami megszólít, az az egész testemen át megfog engem. Szóval: bármi előfordulhat. Bármi...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!