A dunaújvárosi rendőrök hat személyautót, egy csapatszállító kisbuszt, nemrégiben pedig terepjárót kaptak

Dunaújváros - Hat új járművel gazdagodott a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állománya a napokban, amelyek a régi szolgálati gépkocsikat váltották le. Szemlézés a dh-val.

Gallai Péter



Íme az új Ford Focus gépjármű, amit a dunaújvárosi rendőrök kaptak 
Fotó: Vohlmann György


Új flottaszerződés keretében kétezer  járművet kapott a  a rendőrség. Ezeket a korábbi gyakorlatnak megfelelően, bérleti konstrukcióban  használják majd. Ám szemben az előző flotta kilencvenezres maximumával, ezek  százhúszezer kilométert futhatnak a harminchat hónap alatt. Az új autók közül ezerötszáz megkülönböztető jelzéssel ellátott Ford Focus kombi, a többi  Opel Astra, utóbbiak az ügyintézői, bűnügyi munkát segítik. A flottából jutott Dunaújvárosba is.

Három civil és három járőr gépkocsit kaptunk, amelyekkel a Skoda Octaviakat és a Chevrolet Lacettiket váltottuk. Tehát hat autó cseréjéről van szó, így  nem  lett több gépkocsink,   nem nőtt,  de kevesebb se lett a kilométerkeretünk.   A rendőrségi jelzésekkel ellátott trióból egy a közlekedésrendészeti, kettő pedig a közrendvédelmi osztályhoz került - tájékoztatott Szitár Ferenc őrnagy, közrendvédelmi osztályvezető.

A járőrkocsik menetteljesítményben és tulajdonságban megegyeznek az előzőekkel, 1,6-os benzinmotorral szereltek.  Ám mégis jobbak, mint elődeik.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!