Hiánypótló turizmus napi sörtérkép

Dunaújváros - Szerény keretek között zajlik idén a Turizmus Világnapja hazánkban. A pénzhiány alaposan rányomta bélyegét a rendezvényre.

Szigeti Sándor

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az idei Turizmus Világnap központi témájaként a turizmusnak a kultúrák összekapcsolásában játszott szerepét jelölte meg központi témaként. A Magyar Turizmus Zrt. ennek keretében vendégbarát akciót hirdetett meg, amelynek célja, hogy mind a szakma, mind pedig a lakosság figyelmét felhívja a vendégbarát viselkedés fontosságára. Budapesten ennek jegyében Magyarország logóval ellátott kis szeretet csokoládékat és térképeket osztottak a turistáknak. Bükfürdőn is térképpel készültek: ott jó érzékkel német és cseh nyelvű kiadványt jelentettek meg a település sörözőiről. Amint lapunk megtudta, Dunaújvárosban pénzhiány miatt a helyi Tourinform Iroda nem szervezett akciót a Turisztikai Világnapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!