Focival tiltakoznának - A bontás alatt álló edzőpályán játszanának szombaton

Dunaújváros - Mi mással, mint focival fejeznék ki tiltakozásukat azok, akik szombaton rúgnák a bőrt az edzőpályán.

Gallai Péter

Aki arra jár, naponta láthatja, miként bontják el a Kohász-edzőpályát, illetve elsőként annak  környezetét. Vannak, akik ezt szomorú beletörődéssel élik meg, míg mások egyéb módon is kifejezésre juttatják nemtetszésüket. Utóbbiak közé tartozik a Red Alert Ultras szurkolói csoport is, amelynek tagjai szerdán éjjel egy drapériát feszítettek ki a stadion kerítésére, ezzel üzenve a városvezetésnek: Csak eladtok és romboltok, de egyszer ti is meghaltok.

De más civil kezdeményezés is zászlót bontott, Andriska Gábor labdarúgóedző Grundfoci néven minden egykori labdarúgót és  szurkolót a helyszínre invitál január 7-én, szombaton délelőtt 10 órára. Egyre többen jelzik csatlakozásukat az akcióhoz az egyik közösségi portálon is.

A spontán kezdeményezés híre hallatán egykori öregfiúk is edzésbe álltak, s a  tervek szerint  törmelékből jelölik majd ki a kapukat, amennyiben a játéktér még akkor is alkalmas lesz a focizgatásra.   A békés és  sportos  demonstráció résztvevőinek már meleg teát és zsíroskenyeret is felajánlottak, tehát valóban igazi piknikhangulatra van kilátás. Akik nem tudnak, szeretnek, akarnak focizni, azokat is várják, nézőnek  legyen még egyszer utoljára igazi grundhangulat, a sok szép percet megélt sportpályán.

Reméljük, ezt hagyják is...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!