Elbontott edzőpálya: az önkormányzat válaszolt

Dunaújváros - A Jövőnk a Tét Egyesület felvetései nyomán az önkormányzat sajtóreferense, Németh Tünde válaszolt az edzőpályával kapcsolatos kérdéseinkre.

Körmendi Erzsébet

Az előző ciklusban, 2010 júniusában döntött úgy a közgyűlés, hogy a dunaújvárosi 3162 helyrajziszámú ingatlanból kialakítandó, 10 ezer 109 négyzetméter területrész értékesítésére kiírt pályázat nyertesének az Androméda Üzleti és Vezetési Tanácsadó Kft.-t jelöli meg, 96 millió 35 ezer 500 forint  vételárért - tájékoztatta a DH-t Németh Tünde.

Ingatlanértékesítéskor a gazdálkodási rendelet szerint jár el az  önkormányzat  - az edzőpálya esetében - egyfordulós nyílt pályázati eljárásban hirdette meg  az ingatlant. A pályázatban szerepeltek a legfontosabb adatok, így a hivatalos vagyonértékelés (értékbecslés) alapján megállapított négyzetméterenkénti 9500 forintos kikiáltási ár is.

Az adásvételről az illetékes minisztérium is értesült, egyben az önkormányzat vállalta, hogy a vételárat teljes egészében - sportcélú beruházásokra - két sport- és szabadidőpálya, valamint két teniszpálya kialakítására költi.

Az egyesület az  adásvételi szerződés kiadását kérte. Németh Tünde válasza:  a város honlapján közérdekű adatokat szerepeltetnek, ám a jogszabályokat betartva olyan adatot, iratot nem adhatnak ki,  amely a másik fél gazdasági érdekeit sértené.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!