Jégkorong MK: a döntő helyszíne Dunaújváros

Dunaújváros - A jégkorongozók Magyar Kupájának fináléját pénteken Dunaújvárosban rendezik meg. Az elődöntőket ma bonyolítják le. A DAB első csapata a Sapa Fehérvár farmmal játszik.

Agárdy Csaba

 

A kupa első négy csapata közé a Dab.Docler két együttessel jutott be. Az első számú alakulat ma 18.15 órakor a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapatát fogadja, míg a DAB II Miskolcra utazik, az a találkozó este fél hétkor kezdődik. Pénteken a két győztes játszik a kupáért, míg a vesztesek a harmadik helyért mérik össze az erejüket. A bronzmeccs 15.30 órakor, míg az aranycsata 19 órakor kezdődik  a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.
A dunaújvárosi vezetés arra készül, hogy mindkét csapata bekerül a döntőbe. Szakács Ferenc, a farmcsapat edzője szerint együttese jó formában van, és éhes a sikerre, meglepetést akar okozni Miskolcon a Jegesmedvék otthonában.
A DAB nationalligás gárdája a Sapa Fehérvár második alakulatát fogadja, a továbbjutás esélyese a kupa címvédője,  a Dab.Docler. Az Acélbikák sorozatban negyedszer nyerhetik meg a Magyar Kupát.
Talán érdemes itt megjegyezni, hogy az  esemény támogatójának cégvezetője a Dunaferr SE korábbi válogatott kapusa, Berényi Norbert.
- Pályafutásom befejezése után nem szakadtam el a sportágtól, minden mérkőzésre kijárok, edzősködök is. Több sportág keresett meg minket, hogy támogassuk, de a jégkorong mellett köteleztük el magunkat. Édesapám is nagyon régóta támogatja  a dunaújvárosi hokit, így egyértelmű volt, hogy segítünk.

A kupa után az Acélbikákra  újabb nagy feladat vár, szombaton Feldkirchben játszik a Nationalligában a legjobb négy közé jutásért. A párharc az egyik fél három győzelméig tart, az állás jelenleg 2-2,  vagyis szombaton kiderül, ki jut az elődöntőbe.
A negyeddöntők eredményei: ATSE Graz - Kapfenberg 2-5, 3-2, 5-1, 4-1. Továbbjutott a Graz 3-1-es összesítéssel.  Dornbirn - Zell am See 6-2, 1-4, 2-1, 4-2. Továbbjutott a Dornbirn  3-1-es  összesítéssel. Innsbruck - Lustenau 4-3, 7-3, 8-5. Továbbjutott az Innsbruck 3-0-ás összesítéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!