fura "erőpróba"

2018.08.31. 07:15

Egyenlő pályák

Balla Tibor

Fotó: Pixabay

Meglepőnek tűnhet az alaphír: második alkalommal rendeznek magyar kő-papír-olló bajnokságot szeptember 7-én Budapesten, a Kincsem Parkban. A győztes a londoni kő-papír-olló Európa-bajnokságon képviselheti az országot. Mondjuk, ha figyelembe vesszük, hogy a kő-papír-olló játék története több száz évvel ezelőttre nyúlik vissza – első említése a Ming-dinasztia idejéből való, amikor a most ismert három eszköz helyett képzeletbeli szörnyek harcoltak egymással –, már mindjárt más a leányzó fekvése. Mindenesetre kicsit meglódult a kollégák fantáziája a szerkesztőségben a hír hallatán.

Elképzeltük, hogyan hangzana a kommentátor szövege egy televíziós közvetítésnél: „Feszülnek a kezek, Kovács II ujja most megindul. Talán olló lesz? Nem, remek érzékkel vissza rántotta! Micsoda taktika! Micsoda lélekjelenlét! Szabó III erőssége a papír, de élesedik a helyzet, és most ollóra váltott.” Aztán a győztes versenyhétvége után pihenőre vonul, és meséli: a dobogó tetején álltam, mint Hamilton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!