Büntetésre számíthat

2024.06.21. 10:00

Mbappé újabb megpróbáltatása: baj van a maszkkal

Ma este 21 órakor játsszák a D csoport rangadóját a labdarúgó-Európa-bajnokságon. A Hollandia–Franciaország találkozó előtt a legnagyobb kérdés, hogy a franciáknál pályára lép-e legnagyobb sztárjuk, Kylian Mbappé. A klasszis támadó az osztrákok elleni meccs hajrájában orrtörést szenvedett, de a csütörtöki tréningen részt vett, és egy látványos maszkban fotózták le. Ezt a védőfelszerelést azonban a szabályok nem engedélyezik a meccseken.

MW

Kylian Mbappét egy látványos maszkban fotózták le

Forrás: AFP

Fotó: Jan Woitas

A D csoportban Düsseldorfban Franciaország 1–0-ra nyert Ausztria ellen, de a franciáknál nagy lehetett a riadalom, mert a meccs hajrájában Kylian Mbappé eltörte az orrát, amikor belefejelt Kevin Danso vállába. Ám még aznap éjjel kiderült, hogy nem olyan nagy a baj – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Austria v France: Group D - UEFA EURO 2024
Mbappé az osztrákok elleni meccs hajrájában orrtörést szenvedett
Fotó: – / Forrás: AFP

Trikolór a maszkon

Az osztrákok elleni mérkőzés 86. percében Mbappé egy felugráskor belefejelt az osztrák csapat játékosának, Kevin Dansónak a vállába. Orrtörés lett a vége, és az első jelentések arról szóltak, hogy meg kell operálni a világsztárt, aki azért a sérülése után hosszú ideig cirkuszolt a pályán – írta meg korábban az Origo. Az eset után ugyanis Mbappé lement a pályáról, hogy ott ápolják. 

A francia csapat edzője, Didier Deschamps cserélni akart, de a spanyol bíró ezt nem engedte, ezért a francia támadó visszament a pályára és ott újra a földre vetette magát. Az éjszaka folyamán aztán kiderült, hogy nem kell műteni Mbappét, aki a közösségi oldalán azt kérdezte a követőitől, hogy milyen maszkot viseljen, és egy mosolygós hangulatjelet tett hozzá

Euro 2024: Netherlands - France
Kylian Mbappé részt vett a csütörtöki tréningen
Fotó: Jan Woitas / Forrás: AFP

A csütörtöki edzésen a világbajnok támadó egy látványos, a francia trikolór kék, fehér, piros színeiben pompázó, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) logójával ellátott maszkot viselt. A maszkon egyébként Mbappé mezszáma (10-es), két csillag (ami a franciák két vb-aranyára utal, miként a mezen) és a KM monogram is látható. A péntek esti mérkőzésen azonban úgy néz ki, hogy mégsem engedélyezik a maszk viselését a franciák sztárjának.

Büntetés lehet a vége

Az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) ugyanis erre vonatkozóan szabályai vannak: a védőfelszereléseknek egyszínűeknek kell lenniük, s nem lehet rajtuk a csapat vagy a gyártó azonosítója. Vagyis Mbappé maszkjával két probléma is van – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A találkozó előtt a franciáknak az UEFA-val egyeztetniük kell, hogy a maszkot elfogadják-e. 

A játékvezető arra nem jogosult, hogy ne engedje pályára lépni Mbappét, ha a kék, fehér, piros színkombinációjú arcvédőben jelenne meg, viszont ekkor a játékos utólag büntetésre számíthatna. Az nem egyértelmű, hogy egészen pontosan milyenre. Ám ez nem is derül majd ki, mert a franciák ezt a hibát nem követik el, Mbappének egészen biztosan kerítenek majd egy megfelelő arcvédőt.

D csoport, 2. forduló:

Hollandia–Franciaország, Lipcse 21.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában