Megőrülnek érte

2024.06.20. 15:40

Szoboszlai aláírt mezéért félmillió forintot adtak, rúgótechnikája lenyűgözte a YouTube-sztárokat (videó)

Az idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt hatalmas futball-lázban égnek a magyar szurkolók, válogatottunk mezei vetekszenek a külföldi sztárcsapatokéival. Szoboszlai Dominik egy-egy különleges meze több százezer forintot is megért a vásárlóknak. A magyar válogatott csapatkapitányának rúgótechnikája pedig lenyűgözte a YouTube-sztárokat.

MW

Szoboszlai Dominik aláírásokat osztogat a szurkolóknak

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Szoboszlai Dominik tavaly nyári szerződése a Liverpoolhoz jelentősen felértékelte a hozzá kapcsolódó sportereklyéket is. A népszerű hirdetési oldal, a Jófogás kutatásából az derült ki, hogy a foci-Eb előtti hónapokban kiemelkedő eredményt hoztak a magyar válogatott csapatkapitányához kapcsolódó eladások:

több értékes relikvia is elkelt ebben az időszakban. Egy Szoboszlai által aláírt mezért például félmillió forintot adtak, de egy meccsen viselt mezét is gyorsan, 300 ezer forintos áron vásárolták meg.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
Szoboszlai Dominik
Fotó: Damien Meyer / Forrás: AFP

A legnépszerűbb magyar játékos liverpoolos fociskártyái iránt a kereslet és a kínálat szintén megemelkedett, ugyanakkor sokan várhatnak még a kártyaeladásokkal, mert a nagyobb sportesemények, mint az idei labdarúgó-Európa-bajnokság, a teljesítménytől függően jelentősen befolyásolhatják a kártyák értékét. Egy-egy jó időpontban eladott kártyán akár több tíz- vagy százezer forintot is lehet keresni – tudta meg az Origo.

A hazai szurkolók körében a magyar válogatott termékei is népszerűek

Áprilisról májusra a hazai válogatott mezeit 50 százalékkal többen keresték. Ezekért a darabokért bizonyos esetekben többet voltak hajlandók fizetni, mint a nagy rajongói bázissal rendelkező nemzetközi csapatok termékeiért. A magyar válogatott tréningszettjét és mezeit például 

átlagosan 10-20 ezer forint körüli áron vásárolták meg.

20240612__MI_247
Szoboszlai Dominik szurkolóval szelfizik
Fotó: Mirkó István / Forrás: Magyar Nemzet

Szoboszlai Dominikkal a Liverpool edzőközpontjában forgattak a népszerű YouTuberek

Amíg a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságon szerepel, előkerült egy május elején rögzített videó, amelyet két, YouTube-ról ismerős influenszer, Angry Ginge és Yung Filly forgatott Szoboszlai Dominikkal a Liverpool edzőközpontjában – vette észre a Mandiner.

A magyar középpályást kihívások elé állították a felvételek során a labdaátvételeket tekintve, a szabadrúgások kapcsán és trükkös, technikás lövéseket illetően is. Szoboszlai azonban nem ijedt meg a feladattól és bizonyította kiemelkedő képességeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában